Parisavtalet

Listar alla artiklar taggade med: Parisavtalet

Scania stödjer globalt Memorandum of Understanding för utsläppsfria fordon.

Scania stödjer globalt samförståndsavtal för utsläppsfria fordon

Vid COP26:s Transport Day, gör Scania ytterligare ett starkt åtagande för utsläppsfria fordon genom att skriva på det allra första globala Memorandum of Understanding, samförståndsavtal, för utsläppsfria lastbilar och bussar. Det är en gemensam ansträngning av regeringar och ledare inom industrin, som har kommit överens om att arbeta mot avtalets mål och främja nollutsläpp till 2050. Initiativet drivs av CALSTART och Nederländernas regering.
Naturskyddsföreningen säger att det är både möjligt och nödvändigt att till 2030 förbjuda försäljning av bensin och diesel. Fotomontage: Proffs/Arkiv.

Förbjuda försäljning av bensin och diesel möjligt

Naturskyddsföreningen vill förbjuda försäljning av bensin och diesel samt förbjuda industrin att använda fossila bränslen - allt till 2030. Enligt föreningen är det både möjligt och nödvändigt. De fossila utsläppen måste ner till noll och för att nå dit krävs ett förbud. Samtidigt är majoriteten av svenska folket positivt inställd till ett liv utan fossila bränslen, enligt en ny undersökning från Sifo som Naturskyddsföreningen beställt.