WEBB-TV

Samverkanskontroller med fokus på farligt gods i tre skånska hamnar

Den här veckan, tisdag, onsdag och torsdag, samlades ett flertal olika myndigheter i tre olika hamnar i Skåne för en så kallad samverkanskontroll – med fokus på farligt gods. Men syftet var inte enbart att kontrollera godstransporterna.

Med på kontrollerna i Trelleborg, Helsingborg och i Ystad har de myndigheter som på något sätt har tillsynsuppdrag när det gäller farligt gods varit. När myndigheterna dyker upp i Helsingborgs hamn under onsdagen är Proffs på plats.

Och att kontroller av det här slaget behövs, råder det knappast några tvivel om. Emellanåt var förvirringen stor bland chaufförerna.

Se videoklippet:

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-29 17:10
Kategori: Nyheter
Taggar: ADR Farligt gods Kustbevakningen Länsstyrelsen MSB Tillsyn Trafikpolisen Transportstyrelsen Tullen Webb-TV