Scania och Einride driver på elektrifieringen av vägtransport med ny flotta om 110 lastbilar

De 110 lastbilarna är den hittills största ordern av tunga elektriska fordon för Scania i Europa, och är startpunkten för ett partnerskap med produktutveckling med Einride.

Einride, det svenska transport- och teknikföretaget som erbjuder digital, elektrisk och autonoma fraktlösningar, kommer att rulla ut fordonsflottan med 110 elektriska Scanialastbilar under andra halvan av 2022. Einride har redan en av Europas största helelektriska fordonsflottor, och kommer ytterligare utöka sin marknadsdel genom detta partnerskap.

Hela fordonsflottan kommer byggas enligt Einrides specifikation på hårdvara och kommer använda sig av deras operativsystem Saga som säkerställer att effektiv och optimerad elektrisk transport.

Data om fordonsflottan som fås genom Saga-plattformen, kommer att lämnas till Scania för att möjliggöra en gemensam fortsatt produktutveckling.
– Vi ser fram emot att börja detta partnerskap när vi expanderar i Europa. Dessa 110 lastbilar kommer vara ett väsentligt tillskott när vi utökar vår fordonsflotta, medan vi fortsätter att samarbeta med kända företag inom industrin som Scania för att öka innovation och produktutveckling i den globala transportindustrin, säger Ellen Kugelberg, chief product officer, Einride.

Einrides order är den hittills största av elektriska tunga fordon i Europa för Scania. Det är också början på ett nytt partnerskap som kommer att bidra till båda företagens ambition att skala upp elektriska vägtransporter.
– Vi delar samma vision om att minska utsläppen från tunga transporter. Det har varit givande att arbeta tillsammans med Einride med dessa gemensamma tekniska lösningar och digitala tjänster som för vår industri framåt på ett hållbart sätt, säger Fredrik Allard, head of e-mobility, Scania.

Fordonsflottan om 110 Scania-lastbilar kommer implementeras i Europa under 2022 samt första halvan av 2023.

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-23 15:30
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Einride Elektrifiering Fossilfritt Gods Helektriska Lastbilar Klimatmål Klimatomställning Saga-system Scania transporter