Dessa tio gasbilarna från Iveco är de första som levereras till Postnord i Danmark. Dessa tio gasbilarna från Iveco är de första som levereras till Postnord i Danmark.

PostNord, TIP och Iveco går tillsammans den hållbara vägen

Att Iveco lever upp till den internationella sloganen "Din partner för hållbara transporter", anser man bekräftades på allvar under årets allra första dagar när Iveco Danmark i samarbete med TIP kunde leverera tio nya gasdrivna dragbilar av modellen Iveco S-Way till Postnord.

De tio gasbilarna är de första som levereras till Postnord i Danmark. Det sker via TIP som står för fullserviceuthyrning av lastbilar och släp.

Postnord har arbetat med den gröna omställningen sedan en tid tillbaka och har redan viss erfarenhet av att köra med gasfordon. Iveco har levererat flera gasbilar i den karakteristiska blå färgen till Postnord i Sverige där de körs på flytande gas (LNG).

De nya Iveco S-WAY-dragbilarna är utrustade med en 460 hk gasmotor som går på komprimerad biogas (CBG). Med biogasdrift kan Postnord minska CO2-utsläppen med ca. 95 procent enligt pressmeddelandet jämfört med en liknande EuroVId dieselbil. Lika viktigt är att Postnords nya gasdragbilar släpper ut 99 procent färre partiklar och 90 procent mindre NOx-gaser än en liknande EuroVId-dieselbil.

Med fokus på luftföroreningar i de större städerna, kommer de nya dragbilarna att bidra till en renare och bättre luft i Köpenhamn och Hillerød, där de kommer att vara stationerade.

Om artikeln

Publicerad: 2022-01-31 11:20
Kategori: Nyheter
Taggar: CBG Fossilfritt Gaslastbil Gods Iveco LNG Miljö PostNord TIP transporter