DB Schenker ansluter sig till IRU med fokus på globala logistikutsläpp

Den globala multimodala logistikoperatören DB Schenker har anslutit sig till IRU, en global vägtransportorganisation, som nu välkomnar den nya medlemmen.

DB Schenker strävar efter att samarbeta närmare med en bredare vägtransportsektor i en rad frågor och möjligheter, inklusive koldioxidutsläpp, digitalisering och branschens image och förmåga att attrahera och behålla arbetstagare.

DB Schenkers vd Jochen Thewes sade: ”Att gå med i IRU är viktigt för oss för att bättre kunna engagera oss inom vägtransportsektorn och utanför. Att arbeta med IRU och dess medlemmar kommer att hjälpa oss att fortsätta minska koldioxidutsläppen i vår verksamhet med våra underleverantörer och partners genom att dela kunskaper och erfarenheter med den bredare industrin.”

Jochen Thewes talade vid det senaste lanseringsevenemanget för IRU:s Green Compact för att göra globala kommersiella vägtransporter koldioxidneutrala år 2050.

IRU:s generalsekreterare Umberto de Pretto sade: ”Vi är mycket glada över att välkomna DB Schenker till IRU-familjen. Jag ser fram emot att samarbeta med dem på många områden, särskilt när det gäller att rulla ut vår Green Compact-plan för koldioxidneutralitet för globala kommersiella vägtransporter.”

DB Schenker ansluter sig därmed till 15 andra multinationella företag som har blivit IRU-medlemmar under det senaste året. Medlemmar som kommer från länder både i Kina, Europa såväl som USA.

Med mer än 74 500 anställda på över 2 100 platser i mer än 130 länder, är DB Schenker en av världens ledande logistikleverantörer. Företaget utför land-, luft- och havstransporttjänster och erbjuder också heltäckande lösningar för logistik och global supply chain management. 2022 firar DB Schenker sitt 150-årsjubileum.

Om artikeln

Publicerad: 2022-01-19 09:23
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 IRU Logistik Multimodala Transporter Schenker Utsläppsminskning Vägtransporter