Utsläppsminskning

Listar alla artiklar taggade med: Utsläppsminskning

Åkerier lämnar in ett formellt klagomål mot Tyrolen till EU-kommissionen

Insatser för miljön faller ofta inte i god jord. Nu är det nattkörningsförbudet för lastbilar i Tyrolen som upprör. Tyska och tjeckiska vägtransportförbund har lämnat in formella klagomål till EU-kommissionen angående körförbudet i Tyrolen. Körförbudet gäller under nattetid. De hävdar att åtgärden är onödig, förhindrar den fria rörligheten för varor och ökar luftföroreningarna.

200 miljoner pund i stöd för omställning av tung trafik inte tillräckligt

Även i Storbritannien pågår arbetet för att ställa om den tunga trafiken och minska koldioxiduätslppen. Nyligen har den brittiska regeringen utlovat 200 miljoner pund för det arbetet. ”Det är inte på långa vägar tillräckligt”, säger Frank Thorpe, brittisk vd för den stora kinesiska elfordonstillverkaren BYD. Situationen liknar i vissa delar den i Sverige.

DB Schenker ansluter sig till IRU med fokus på globala logistikutsläpp

Den globala multimodala logistikoperatören DB Schenker har anslutit sig till IRU, en global vägtransportorganisation, som nu välkomnar den nya medlemmen.

OKQ8 ökar tillgängligheten på HVO100

IDS, OKQ8:s servicekoncept för den tunga yrkestrafiken i Sverige och Europa, satsar nu stort på att erbjuda Neste My Förnybar Diesel (HVO100) till lastbilar på allt fler stationer runt om i landet. Bara under 2021 har man ökat tillgängligheten med ytterligare nio stationer till totalt 24.