Girteka säkrar 145 miljoner euro för utveckling

Girteka Logistics har tecknat ett avtal med ett syndikat av bankinstitut i Europa för att säkra 145 miljoner euro för att investera i förvärv av ny flotta år 2021, att förbättra arbetsförhållandena för sina förare och maximera säkerheten på vägar.

Tidigare i morse berättade vi om att Tempcon Group fortsätter att expandera med ytterligare förvärv godkända av Konkurrensverket. Att expandera och växa såväl storleksmässigt som ekonomisk, ser vi även i övriga Europas transportnäring är viktigt. Kan Tempcon grupp vara en Nordisk utmanare till litauiska Girteka Logistics som nyligen säkrade €145M vilket motsvarar 1 449 318 500 svenska kronor?

Efter utvärderingen av flera exportkreditbyråer och bankinstitut, fick Girteka Logistics mer än 700 miljoner euro för sitt investeringsprogram 2021 och 2022 vilket översteg de ursprungliga kraven. Girteka Logistics var också det första företaget i Östersjöregionen som någonsin använde Export Finance-programmet för förvärv av ny flotta.

Tomas Kalvaitis, Treasury Manager at Girteka Logistics, säger att få en sådan överenskommelse till stånd under en global pandemi är en indikation på förtroendet för deras företag och planerna för hållbar utveckling.
– Investeringen i nya lastbilar och släp trailers kommer för det första att göra det möjligt för oss att säkerställa de bästa arbetsförhållandena för våra anställda med fokus på förararnas säkerhet eftersom den modernaste flottan möjliggör en bättre arbetsupplevelse och ger de senaste tekniska lösningarna för att garantera extra säkerhet på vägar. Dessutom ger nya fordon oss möjlighet att avsevärt minska vår påverkan på miljön, säger han.

Kalvaitis konstaterar att genom att säkra investeringsprogrammet, visar de också ett starkt engagemang när man kan till kunderna kan presentera en flotta med flera tusen lastbilar och släp både i år och nästa år. Ytterligare expansion av en sådan flotta kommer också att hjälpa dem med Girteka Logistics strategiska dröm om att vara bland de tio topp-logistikföretagen i Europa och att drömmen kan uppnås tidigare än väntat.

Investeringen kommer att användas för att köpa ett in ett ännu inte bestämt antal av de senaste lastbils- och släpvagnsmodellerna tillverkade av tillverkare som DAF och Schmitz Cargobull. Dessa företag spelade också en viktig roll för att säkra investeringen.

Tomas Kalvaitis, Treasury Manager at Girteka Logistics.
Tomas Kalvaitis, Treasury Manager at Girteka Logistics.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-22 13:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Banksyndikat CO2 DAF Expansion Girteka Investering Miljö Pandemi Schmitz Cargobull Tempon Trafiksäkerhet