DAF

Listar alla artiklar taggade med: DAF

Ännu ett platooningtest avbryts

I oktober 2017 deltog Proffs i ett konvent som analysföretaget Rementum anordnade i Malmö. Det handlade om vägtransporter, framtiden och elektrifiering. En av talarna redogjorde för en undersökning de gjort om vad som var det mest effektiva sättet att transportera på och inte förvånande var det järnväg som intog förstaplatsen.

Waberer’s satsar på nollutsläpp

Waberer's har valt DAF för resan mot nollutsläpp och nu har man fått sin första helelektriska dragbil. Det är den första DAF CF Electric att levereras i Centraleuropa.

Scanvo gör stororder av DAF lastbilar

DAF levererar moderna och kvalitetssäkrade lastbilar som lever upp till kundernas högt ställda förväntningar. ” Därför utvecklar vi nu vårt samarbete med Nordic Truckcenter och lägger en större beställning på DAF lastbilar”, säger Allan Andersen, vd för Scanvo.

Prestigefyllda priser till DAF LF, CF och XG⁺

Den nya generationens DAF-lastbil XG⁺ har fått utmärkelsen ”Best UK Diesel Tractor” på den prestigefyllda Fleet News Awards 2022. Vid samma tillfälle gav juryn DAF LF utmärkelsen ”Best Two-axle Lightweight Rigid Truck” och DAF:s CF utmärkelsen ”Best rigid Truck”. Det är femte året i rad som DAF Trucks har fått topputmärkelser vid Fleet News Awards.

Scania Super vinner det tyska jämförelsetestet 1000P

I det första jämförelsetestet med Scanias nya drivlina, baserad på nya Super-motorn, var just den avgörande för att Scania skulle bärga segern i det kanske mest prestigefyllda av alla presstester, tyska ”1000-punkters”. En Scania 460 R dragbil tog sig an det senaste som Volvo och MAN har att erbjuda i ett test där alla relevanta aspekter av moderna långtradare utvärderas av ett team med erfarna, internationella motorjournalister. Segern var Scanias fjärde i rad i 1000P-testet. Det arrangeras av den tyska facktidningen ”Lastauto omnibus”, resultatet kommer att publiceras i ett tiotal europeiska facktidningar.

DAF inleder fälttest av nya generationens distributionslastbilar

Tillsammans med kunder har DAF Trucks inlett ett omfattande fälttest som sista fasen i utvecklingen av en helt ny generation av distributionslastbilar. De kommer att dela "DNA" med den nya generationen av lastbilar av typen XF, XG och XG⁺.

DAF XF, XG och XG⁺ får utmärkelsen ”International Truck of the Year”

DAF:s nya generation med lastbilar för långdistanstransporter har fått utmärkelsen ”International Truck of the Year 2022”. ”XF, XG och XG⁺ sätter en ny branschstandard inom effektivitet, säkerhet och förarkomfort”, sa juryn efter en mängd olika test. Den prestigefyllda utmärkelsen delades ut på lastbils- och transportmässan Solutrans i Lyon i Frankrike.
DAF fick även utmärkelsen ”2022 Truck Innovation Award” för sin XF Innovation Truck med väteförbränningsmotor.

Girteka säkrar 145 miljoner euro för utveckling

Girteka Logistics har tecknat ett avtal med ett syndikat av bankinstitut i Europa för att säkra 145 miljoner euro för att investera i förvärv av ny flotta år 2021, att förbättra arbetsförhållandena för sina förare och maximera säkerheten på vägar.

Storbritanniens regering väljer Leyland Trucks för prövning av ellastbilar

Leyland Trucks kommer att delta i ett projekt som är utformat för att underlätta övergången till batteri- och eldrivna fordon för operatörer i Storbritannien. Totalt kommer 20 DAF LF 19-ton lastbilar, tillsammans med den nödvändiga laddningsinfrastrukturen, att utrustas med dataloggningsutrustning och användas för att stödja den brittiska regeringens avdelning för transport (DfT) ansträngningar för att uppmuntra användningen av batteridrivna elektriska fordon i kommersiell transport.

Nya DAF-generationen visualiseras digitalt

DAF Trucks visualiserar nya generationens XF, XG och XG+ på datorskärmar och mobila enheter med en app med enastående förstärkt verklighet och en uppslukande virtuell onlineupplevelse – först i branschen. Båda applikationerna återspeglar DAF:s slogan för den nya generationen ”Start the Future”.