Eldriven lastbil laddas. Foto: Volvo Eldriven lastbil laddas. Foto: Volvo

Batterier och vätgas i fokus när Elektrifieringskommissionen samlades

Torsdagen den 19 augusti samlades Elektrifieringskommissionen till sitt fjärde digitala möte. På dagordningen stod bland annat omvärldsspaningar om utvecklingen på vätgasområdet och inom batteriutveckling samt diskussioner om vätgasens roll för elektrifieringen av transportsektorn.

Tomas Eneroth är infrastrukturminister och även ordförande i Elektrifieringskommissionen.
– I våras kunde vi presentera elektrifieringslöften från över 250 aktörer och sedan dess har fler initiativ tillkommit, bland annat för att etablera mer laddinfrastruktur och infrastruktur för tankning av vätgas. Extra glädjande vad gäller Volvos och Scanias initiativ med över 1 700 laddplatser i Europa, säger han.

På mötet diskuterades även Elektrifieringskommissionens arbete med att ta fram en handlingsplan för elektrifiering av de mest trafikerade vägarna. Det pågående arbetet med att ta fram förslag på reglering av elvägar och att planera för utbyggnad av elvägar lyftes också.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-25 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Batteridrift Elektrifiering Elektrifieringskommissionen Laddinfrastruktur Miljö transporter Värgasdrift Volvo Trucks