Pontus Lindgren, Frode Laursens platschef i Åstorp. Foto: Frode Laursen

Frode Laursen växer – snart 166 000 kvadratmeter i Åstorp

Lager- och logistikföretaget Frode Laursen har börjat bygga sin nya 36 000 kvadratmeter stora lagerbyggnad i Åstorp. Ett bygge som kommer att leda till nya arbetsplatser på lagret som blir totalt 166 000 kvadratmeter stort!

Grävmaskinerna är i full gång på byggtomten vid Ji-Tegatan 24 där Frode Laursen bygger sin tredje lagerbyggnad i Åstorp. Det är full fart på bygget och den här veckan påbörjades själva fundamentet till lagerbyggnaden.
– Det blir toppen! Vi ser verkligen fram emot det, säger Pontus Lindgren som är Frode Laursens platschef i Åstorp.

Den nya lagerbyggnaden kommer att tillföra 36 000 kvadratmeter till de befintliga byggnaderna och kommer därmed göra att Frode Laursens logistikcenter i Åstorp sammanlagt blir 166 000 kvadratmeter stort. Logistikcentret i Åstorp är därmed Frode Laursens största och det är ingen slump.
– Vi upplever ett stort intresse från kunderna när det gäller den fantastiskt bra placeringen vi har här i området, säger Frode Laursens koncerndirektör Thomas Corneliussen och fortsätter:
– Dessutom har vi sedan vårt första lagerbygge år 2006 haft ett väldigt bra samarbete med Åstorps kommun.

När lagret står färdigbyggt kommer det även betyda fler arbetsplatser hos Frode Laursen.
– Det råder inga tvivel om att det nya lagret betyder att vi behöver fler medarbetare, men exakt hur många nya jobb som kommer att skapas kan vi inte säga säkert än. Det kommer vi veta mer om när vi närmar oss inflyttningsdatumet, säger Pontus Lindgren, som redan nu är chef för cirka 300 anställda på de två övriga lagren i Åstorp.

Yara

Om artikeln

Publicerad: 2019-05-21 09:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Expansion Företagsnyheter Frode Laursen