Ekonomi

Listar alla artiklar taggade med: Ekonomi

Förra året det starkaste hittills för Hogia

It-företaget Hogia uppnår sitt bästa årsresultat någonsin. Resultatet efter finansnetto för 2021 ökar från 31 till 35 miljoner kronor. Omsättningen ökar från 618 till 632 miljoner kronor. Kraftfulla åtgärder för att effektivisera verksamheten samt stora affärer inom transportområdet är en del av förklaringen till rekordresultatet.

Närkefrakt förvärvar A.L.I. Frakt

Närkefrakt med drygt 330 fordon och A.L.I. Frakt med 50 fordon har kommit överens om att gå samman under Närkefrakts namn. Totalt kommer det nya bolaget att ha drygt hundra delägaråkerier i varierande storlek och omsätta totalt cirka 800 miljoner kronor.

Finska Ekeri Ab köper svenska OF Ekeri AB

Finska Ekeri Ab och svenska OF Ekeri AB har signerat ett intentionsavtal där Ekeri Ab, idag delägare, förvärvar resterande aktier i familjeägda OF Ekeri AB - och den svenska försäljningsorganisationen. Detta meddelar OF Ekeri AB på sin Facebooksida idag.

Malte Månson tar plats i viktigt logistikcentrum

Med ett fantastiskt distributionsläge, tillgång till Skandinaviens största containerhamn och landets högsta koncentration av tunga fordon har en närvaro i Göteborgsområdet länge varit ett viktigt mål för Malte Månson.
Nu är målet nått.

Polismyndigheten glömde begära pengar för lönehöjningar

”Poliser ska ha högre lön”. Har ni hört det förut? Politiker bjuder över varandra i tal och skrift för att göra polisyrket attraktivare i syfte att stävja brottsligheten. Och i såväl budgetar som skuggbudgetar skickar man in den ena miljonen efter den andra för att visa att man menar allvar.
Men vad hjälper det när myndigheten själv glömmer bort att äska pengar till en så naturlig sak som den årliga lönejusteringen?

Scania Sverige och Din Bil Sverige köper Bilmetro

Scania Sverige AB och Din Bil Sverige AB har tecknat avtal om att förvärva återförsäljaren Bilmetro AB. Scania Sverige tar över lastbilsverksamheten medan Din Bil Sverige driver personbilsaffären vidare.

Widriksson nästa företag in i Tempcon

Tempcon Group förvärvar Widriksson Logistik. Genom köpet stärker Tempcon Group sin verksamhet ytterligare och kan nu erbjuda sömlös leverans hela vägen från producent till konsument i Sverige, delar av Norden och Baltikum samt BeNeLux-länderna.

​Tempcon Group fortsätter expandera – köper Erling Andersson Åkeri

Tempcon Group förvärvar Erling Andersson Åkeri AB. Erling Andersson Åkeri, även känt som EA Åkeri, är idag ett komplett logistikföretag med verksamhet i flera städer samt kontor, terminal och verkstad i Skara. Fokus har sedan tidigt 60-tal legat på kyl- och frystransporter och bolaget är känt för sina långa kundrelationer.

INDUCORE köper GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB

INDUCORE med huvudkontoret i Västerås tecknade den 23 juni ett avtal om förvärv av samtliga aktier i GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB och GEHAB Fastigheter AB i Alvesta AB.
DEBATTARTIKEL

Ronnie Mårtensson:

”Har du någonsin hört en åkare säga att han är nöjd?”

Den retoriska frågan i rubriken ställs gärna till den som ställt frågan om ett uppdrag är rimligt ersatt/betalt? Den svarande kommer alltså lätt ifrån att behöva ge ett seriöst och ärligt svar, genom att skylla på att det är åkarens reflexmässiga reaktion angående lönsamhet, att denne svarar ”alla priser är undermåliga”.