Företagsnyheter

Listar alla artiklar taggade med: Företagsnyheter

Foto: Byggelement

Byggelement investerar 30 miljoner i nya lastbilsekipage

Byggelement gör sin hittills största investering i logistik och dubblar lastbilsflottan för effektiva och säkra transporter. Totalt satsas omkring 30 miljoner kronor på ekipage och utrusning vid anläggningarna i Hallstahammar och i Ucklum utanför Stenungsund. Samtidigt stärks båda fabrikerna med nyckelpersoner inom logistik.
- Vi rustar helt enkelt för den ökande efterfrågan på våra produkter, säger Kristoffer Lindholm, logistikchef på Byggelement. Smidiga och tidseffektiva transporter ger stora och viktiga kostnadsfördelar för våra kunder.
DB Schenkers nya terminal i Hudiksvall beräknas stå klar 2024. Illustration: DB Schenker

DB Schenker fördubblar sin terminalyta i Hudiksvall

För att möta en växande marknad mer än fördubblar DB Schenker sin terminalyta i Hudiksvall. Den nya terminalen på drygt 2 000 kvm beräknas stå färdig 2024.
– DB Schenker har redan ett starkt fäste i regionen. Satsningen känns som ett naturligt steg för att stärka vår position ytterligare och möjliggöra fortsatt tillväxt för våra lokala kunder. Hudiksvalls fördelaktiga läge, mellan Sundsvall och Gävle, är en annan viktig aspekt som kommer gynna vårt nätverk, både regionalt och nationellt, säger Viktor Strömblad, Head of Land Transport på DB Schenker.
Foto: Volta Trucks

Volta Trucks får europeiskt typgodkännande för Zero

Volta Trucks meddelar i dag i ett pressmeddelande att de har nått en viktig milstolpe när företagets första helelektriska 16-tons lastbil, Volta Zero, erhåller europeiskt typgodkännande.
Certifieringen European Community Vehicle Type Approval (ECWVTA) ger tillverkaren rätten att producera och sälja den helelektriska lastbilen i volymer. Certifieringen är en del i processen kring att en produkt lever upp till den europeiska lagstadgade standarden på bland annat miljö och säkerhet.