Företagsnyheter

Listar alla artiklar taggade med: Företagsnyheter

Volkswagen skapar utsläppsfritt trafiksystem på Medelhavsö

Tänk dig en grönskande ö i Egeiska havet där bilar, lastbilar och bussar nästintill ljudlöst rullar fram och där bilavgaser inte existerar. Det kan låta som taget ur en science fiktion-rulle där någon galen forskare har huvudrollen. Men det är snart verklighet. Det ska Volkswagen och Grekland se till.

Carlssons nya Scania – ”En hyllning till chaufförslivet”

Åkaren Patrik Carlsson brinner för lastbilar - och för countrymusik. Tillsammans med hustrun Anna driver han ett åkeri i Våxtorp i södra Halland. Proffs besökte ”åkareparet” för att ta reda på hur det gick till när möbelsnickarens son från Hillerstorp blev åkeriägare i den halländska lilla byn.
Det reportaget kommer du att kunna läsa om i oktobertidningen. I den här artikeln tar vi oss en närmare titt på åkeriets senaste tillskott, Scanian ”Outlaw Ride”.
Daf

Frode Laursen ”köpsugen” trots dyster framtidsprognos

Transport- och logistikföretaget Frode Laursen säger sig ha klarat våren med ett tillfredsställande resultat. Detta trots coronapandemin, som faktiskt fört med sig det goda att företaget har ”satt igång några projekt som redan låg i pipelinen”. Nu är man på jakt efter speditions- och åkeriföretag som är till salu.
Daf

Orkla, Gasum och Volvo Lastvagnar samarbetar för minskade utsläpp

Orkla, Gasum och Volvo Lastvagnar startar en testperiod där Orklas transportsamarbetspartner GDL ska köra transporterna på flytande biogas mellan Orklas lager i Helsingborg och Fågelmara i Blekinge.

Sandahls expanderar med ny crossdock-terminal

För att möta en ökad efterfrågan från varuägare som vill ansluta som kunder kommer Sandahls att expandera verksamheten med en ny crossdock-terminal i Värnamo. Den nya terminalen kommer att stå klar i september 2020.
Daf

Donalds Bilbärgning tar över två nya distrikt i Skåne

Idag klockan 16.00 utökar Donalds Bilbärgning sitt samarbete med SOS International. Detta efter att ha övertagit ett samarbetsavtal som omfattar bärgningsuppdrag i ytterligare två distrikt där orterna Ängelholm, Höör, Hörby och Eslöv ingår. Och i och med den sistnämnda staden är ”cirkeln sluten”.
- Ja, det var där jag började som anställd bärgare för 33 år sedan, säger företagets ägare Donald Pilblad.
Daf

Circle K öppnar nytt i Göteborg med fokus på yrkestrafik

Circle K har nyligen öppnat dörrarna till en helt ny fullservicestation vid Vädermotet i Göteborg. Stationen är belägen intill Hisingeleden och i nära anslutning till Göteborgs Hamn och de stora containerterminalerna i Skarvik och Arendal. Stationen är särskilt anpassad för att erbjuda en utökad servicenivå för långtradarchaufförer som passerar Göteborgs Hamn, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Hultsteins

Schenker-skyttel klimatkompenserar projekt i Rajahstan

Med Skaraborg Eco Shuttle reduceras koldioxidutsläppen med 97 procent jämfört med en vägtransport på samma sträcka. Resterande tre procent då? Ja, de klimatkompenseras för alla våra kunder som fraktar gods på den sträckan, skriver DB Schenker på sin nyhetssida.
VBG onspot

Vehco byter namn till AddSecure

Vehco, en del av AddSecure sedan 2018, byter namn till AddSecure. Företaget skriver i ett pressmeddelande att det är ”ett logiskt namnbyte och kommer att knyta det datadrivna erbjudandet till transportsektorn närmare AddSecures kärnverksamhet, som är att tillhandahålla säker data och kritisk kommunikation.”.

Karin Rådström går från Scania till Daimler

Om ett år, 1 maj 2021, tillträder Karin Rådström, 41, tjänsten som chef för Mercedes lastbilsverksamhet med placering i Stuttgart, Tyskland. Hon efterträder Stefan Buchner som går i pension efter mer än 30 år på företaget.
Hultsteins