Frode Laursen

Listar alla artiklar taggade med: Frode Laursen

Frode Laursens ägare lämnar över ledarposten

Logistik- och transportspecialisten Frode Laursens ägare sedan många år, Thorkil Andersen, lämnar sin roll den 1 april. Ny vd blir Thomas Corneliussen. Verksamheten kommer också att omorganiseras för att sätta ännu större fokus på kundsamarbeten.

Frode Laursen backar på markköpet i Skånes Fagerhult

Frode Laursen skrev för ett år sedan ett avtal med Örkelljunga kommun om ett markköp för att etablera ny terminal. Avtalet var öppet och gav båda parter möjlighet att dra sig ur om förutsättningarna inte längre fanns för en lyckad etablering. Så har nu skett.

Frode Laursen köper industritomt i Eskilstuna

Det nordiska logistikföretaget har förvärvat ett 175 000 m2 stort markområde i den eftertraktade Eskilstuna Logistikpark.

Miljöpris till Frode Larsen

Transport- och logistikföretaget Frode Laursen, som bland annat har logistikcenter i Åstorp och Göteborg, har tilldelats Danish Transport Award för sin gröna omställning. Det är särskilt det sätt på vilket företaget engagerar sina medarbetare som har imponerat på juryn.

Frode Laursen ”köpsugen” trots dyster framtidsprognos

Transport- och logistikföretaget Frode Laursen säger sig ha klarat våren med ett tillfredsställande resultat. Detta trots coronapandemin, som faktiskt fört med sig det goda att företaget har ”satt igång några projekt som redan låg i pipelinen”. Nu är man på jakt efter speditions- och åkeriföretag som är till salu.

Frode Laursen investerar i framtidens gröna transporter

Genom att till sin fordonsflotta införskaffa ett antal nya naturgasfordon, lyfter Frode Laursen sina gröna ambitioner. Att använda flytande naturgas (LNG), minskar koldioxidutsläppen och är samtidigt en effektiv lösning för transporter.

Scania Danmark levererar första LBG-lastbilen till Frode Laursen

Frode Laursen A/S i Vitten norr om Aarhus, kan nu skryta med att vara det första danska åkeriet som satt in en ny Scanialastbil som körs på flytande biogas. Den nya Scania R 410 är istället för en traditionell dieselmotor, utrustad med en gasmotor som kan minska koldioxidutsläppen betydligt.

Frode Laursen växer – snart 166 000 kvadratmeter i Åstorp

Lager- och logistikföretaget Frode Laursen har börjat bygga sin nya 36 000 kvadratmeter stora lagerbyggnad i Åstorp. Ett bygge som kommer att leda till nya arbetsplatser på lagret som blir totalt 166 000 kvadratmeter stort!

Frode Laursen riskerar vite för farliga pallställ

Frode Laursen AB har fått ett föreläggande med vite på 50 000 kronor av Arbetsmiljöverket att förse sina pallställ med genomskjutningsskydd så att anställda inte riskerar att skadas av gods som rasar ner eller sticker ut.

Frode Laursen köper tomtmark i Eskilstuna

Logistikföretaget Frode Laursen köper i ett första läge 40 000 kvm tomt med expansionsmöjligheter för att över tid kunna etablera verksamhet på upp till 70 000 kvm lager i Eskilstunas Logistikpark. Närheten till Stockholm, goda relationer med näringslivet och Eskilstuna kombiterminal var viktiga faktorer för etableringsbeslutet.