Andreas Gustafsson till vänster och Mikko Nevala kommer att starta upp Arrow Truck Sales i Tyskland.Fotograf: Volvo Lastvagnar

Volvo Lastvagnar introducerar nytt begagnatkoncept i Europa.

?Det nya företaget kommer att heta Arrow Truck Sales GmbH?

Volvo Lastvagnar utforskar nya sätt att få marknaden för begagnade lastbilar att växa på de europeiska marknaderna. Arrow Trucks Sales är en väletablerad handelsverksamhet i USA och kommer nu till Europa. Begagnade lastbilar av alla märken kommer att handlas från och med hösten 2018.

Arrow Trucks Sales, Inc, ett dotterbolag till Volvo Group Holding i Nordamerika, grundades 1950 och har vuxit till ett bli den ledande samlingspunkten för handeln med begagnade medeltunga och tunga lastbilar i Nordamerika, berättar Volvo Lastvagnar och tillägger att Arrow har byggt upp ett gott rykte i den nordamerikanska transportsektorn genom att erbjuda högkvalitativa, begagnade fordon.

Det nya företaget kommer att heta Arrow Truck Sales GmbH och arbetar oberoende av Arrow i Nordamerika och den nuvarande verksamheten för begagnade lastbilar på Volvo Lastvagnars marknadsbolag i Europa. Det startar som ett mindre företag med lokaler utanför tyska Berlin nära flygplatsen, lastbilslederna och Volvo Truck Center i Wildau.
– Begagnade lastbilar är en viktig del av den nuvarande affärsmodellen och blir sannolikt ännu viktigare i framtiden, med ökad efterfrågan på flexibla ägarlösningar bland våra affärspartners, säger Roger Alm, vd på Volvo Trucks Europe.

Andreas Gustafsson, med bakgrund i Volvo sedan 2004, har nu utsetts till vd för Arrow Truck Sales i Tyskland. Mikko Nevala som just nu ansvarar för Volvo Lastvagnars begagnataffär i Finland, har utsetts till inköps- och försäljningschef för den nya enheten.

Marknaden för begagnade lastbilar är idag mycket digital, säger Gustafsson. Trots detta ser de möjligheter att vidareutveckla marknadsföring och e-handel på nätet.
– Det handlar om att göra det enkelt och bekvämt för kunden att hitta och köpa en begagnad lastbil av god kvalitet, sammanfattar vd Andreas Gustafsson på Arrow Truck Sales i Tyskland.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-24 09:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Arrow Truck Sales Begagnat Tyskland USA Volvo Lastvagnar Volvo Trucks