Tyskland

Listar alla artiklar taggade med: Tyskland

Tysklands betydelse för Girteka

Drar sig Europas största transportör ur Tyskland? I branschen ökar bevisen för det. Hur kommenterar Girteka detta?

Hansa Destinations dubblar kapaciteten mellan Sverige och Tyskland

Hansa Destinations har sedan starten i höstas sett en kontinuerligt ökande efterfrågan från fraktköpare som vill transportera gods sjövägen mellan Sverige och Tyskland. Nu sätts ytterligare ett RoRo-fartyg in i trafiken vilket möjliggör för fler avgångar i båda riktningarna, ökad flexibilitet för transportörer och dubblerad fraktkapacitet. Vi avser att implementera denna förbättrade service i slutet av april.

Ford Trucks etablerar sig i Tyskland

Ford Trucks har nu utsett en återförsäljare i Tyskland för sin expansion i Västeuropa. Den turkiska lastbilstillverkaren samarbetar för detta med F-Trucks Deutschland Gmbh som blir en lokal återförsäljare inom Stegmeier Group.

Tyskt intresse för Elektrifieringskommissionens arbetssätt

Under den första dagen av det tyska statsbesöket den 7-9 september välkomnade infrastrukturminister Tomas Eneroth representanter ur den tyska delegationen på Infrastrukturdepartementet. Syftet med besöket var att ta del av Elektrifieringskommissionens arbete och arbetssätt.

Tysk polis hittade stöldgods för 550 000 på rumänskt trailerekipage

När den tyska polisen stoppade ett rumänskt trailerekipage som nyligen rullat av färjat från Danmark i Puttgarden, kunde man konstatera att det ombord på trailern fanns mängder med stöldgods.

Tyska körskoleelever får nytt perspektiv från lastbilshytten

En tysk TV-kanal presenterade nyligen att kort reportage om ett ovanligt sätt att lära sig köra bil. Elever som håller på att ta B-behörighet, får prova att sitta bakom ratten på en Volvo FH500 för att se vägen ur chaufförens perspektiv.

Dieselförbud i Hamburg har ingen effekt

Den 31 maj 2018 infördes det i Hamburg ett förbud mot dieseldrivna fordon på två starkt trafikerade gator. Trots det har de positiva effekterna uteblivit.

Femton Scania levereras till tyska elvägar

Scania ska leverera lastbilar till tre tyska pilotanläggningar med elvägar som väntas tas i bruk nästa år. Beslutet har fattats på uppdrag av det tyska federala departementet för miljö, natur och kärnsäkerhet (BMU) efter en offentlig upphandling.

Girteka registrerar fordon i tyskt dotterbolag

För att möta den stora efterfrågan av FTL (full truck loads) på den tyska marknaden, har Girteka idag registrerat sina första fordon i Tyskland. De ser detta som en milstolpe i sin strävan att nå målet 10 000 fordon och 20 000 förare till år 2021.

Skrev nyttjanderättsavtal med sig själv

Tysk med svenskt trafiktillstånd existerar inte i Skatteverkets register

En tysk privatperson som aldrig har varit folkbokförd i Sverige, har av Transportstyrelsen fått godkänt ett svenskt trafiktillstånd för sju fordon. Hemma i Tyskland driver hon ett åkeri och genom att skriva ett nyttjanderättsavtal med sig själv, har hon registrerat sex tyska fordon på det svenska tillståndet.