Volvo Lastvagnar

Listar alla artiklar taggade med: Volvo Lastvagnar

Volvokoncernen etablerar batterifabrik i Sverige

För att möta den växande efterfrågan på elektriska tunga lastbilar och maskiner har Volvokoncernen påbörjat processen att etablera en fabrik för storskalig serieproduktion av battericeller i Sverige.  

Coca-Cola väljer Malmö LBC för fossilfria transporter

Malmö LBC har tecknat ett treårsavtal med Coca-Cola för 100 procent eldriven transport av företagets samtliga dryckesleveranser i Stockholmsregionen.

Volvokunder visar vägen – beställer Sveriges första tunga serieproducerade ellastbilar

Utvecklingen mot fossilfria transporter går snabbt. Serieproduktionen av medeltunga batteridrivna lastbilar startade 2019 och i år drar Volvos serieproduktion igång även av de tunga ellastbilarna. De första kunderna har tillsammans lagt beställningar på över 100 eldrivna lastbilar som ska rulla i Sverige. Leveranserna är beräknade att börja ske redan under hösten.

Volvo Lastvagnar visar upp ny lastbil med nollutsläpp

Föreställ dig en lastbil som bara släpper ut vattenånga, producerar el ombord och har en räckvidd på upp till 100 mil. Det är möjligt med bränsleceller som drivs av vätgas och just nu har Volvo Lastvagnar börjat testa lastbilar med denna nya teknik.

Nya Volvofunktioner gör det kluriga lättare

Volvo Lastvagnar lanserar en rad nya funktioner som förbättrar säkerheten och körbarheten, för att stötta krävande körning med hög precision i trånga områden och på ojämna eller hala vägar, till exempel på byggarbetsplatser.

Nytt säkerhetssystem skyddar cyklister och fotgängare

Volvo Lastvagnar lanserar ett nytt säkerhetssystem för att upptäcka andra trafikanter som kommer in i döda vinkeln på båda sidor av lastbilen.

Volvo Lastvagnar startar batterifabrik i Belgien

Volvo Lastvagnar startar sin första fabrik för montering av batterier. Fabriken ligger i Gent, Belgien, och kommer att leverera färdiga batteripack till Volvos helelektriska tunga lastbilar.

DHL vill nå nollutsläpp i samarbete med Volvo Lastvagnar

Volvo Lastvagnar och Deutsche Post DHL Group har tecknat ett samarbetsavtal för att påskynda övergången till fordon med noll avgasutsläpp. DHL avser att påskynda sin övergång till tunga ellastbilar med hjälp av 44 nya elektriska Volvolastbilar för transporter i Europa.

30 procent snabbare växling i uppdaterad I-Shift-låda

Volvo Lastvagnars intelligenta och automatiserade I-Shift-växellåda är nu snabbare än någonsin. Den snabbare responsen ger enligt tillverkaren förbättrad körbarhet och jämnhet vid körning av både dieseldrivna och elektriska tunga lastbilar.

Volvo Lastvagnar och OKQ8 vill bygga laddnätverk för tung elektrifierad trafik

Volvo Lastvagnar Sverige och OKQ8 har för avsikt att samarbeta för att etablera ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av publika laddstationer för tung trafik. Med 44 laddstationer är målsättningen att påskynda omställningen till elektrifierade vägtransporter.