USA

Listar alla artiklar taggade med: USA

USA släpper inte in ovaccinerade chaufförer

Kanadensiska och mexikanska lastbilschaufförer måste nu vara helt vaccinerade mot covid-19 om de vill köra in till USA. Kanada och Mexiko hade redan en vecka tidigare infört motsvarande regler för amerikanska lastbilschaufförer.

Volvo Lastvagnar lanserar ellastbil med längre räckvidd

Volvo Lastvagnar lanserar en ny, förbättrad version av den helelektriska Volvo VNR Electric, anpassad för den nordamerikanska marknaden. Med längre räckvidd och snabbare laddning fortsätter Volvo att stärka sin redan ledande ställning i övergången till eldrift.

Amerikanska Volvo Trucks fyller 40 år

Tisdagen den 1 september 1981, redan klockan sex på morgonen, hördes på runt 600 olika radiostationer i USA ett hurtigt och energiskt reklammeddelande: "Hey, Truckers! Visste du att Amerikas nyaste lastbilsföretag Volvo White Truck Corporation är igång...".
I morgon, onsdag, är det alltså 40 år sedan.

Volvostrejken i USA är över

Det lokala UAW-facket vid NRV-fabriken i Virginia accepterade igår onsdag 14 juli Volvos tredje avtalsförslag. Det uppgavs vara företagets "sista och avslutande bud".

Volvo Trucks i USA sätter hårt mot hårt

Enligt ett färskt pressmeddelande så startar Volvo Trucks om produktionen vid den strejkande NRV-fabriken enligt villkoren i det avtalserbjudande som lämnades till UAW-facket centralt den 1 juli. Där godkändes avtalet men röstades ner av den lokala fackklubben i fredags 9 juli.

Månadslång strejk hos Volvo i USA

Volvo Trucks North America och det amerikanska facket United Auto Workers, UAW, nådde en preliminär central överenskommelse den 1 juli 2021 om ett nytt sexårskontrakt för cirka 2 900 anställda vid Volvos New River Valley (NRV) fabrik i Virginia.

Efter trettio år: Scania gör come-back på den nordamerikanska marknaden

Efter att ha varit borta från Nordamerikanska marknaden i nästan trettio år, gjorde Scania ”come-back” på North American Commercial Vehicle Show (NACV) i Atlanta, Georgia, nu i veckan där man visade en Scania 8X4 G500 XT.

UPS börjar med drönarleveranser i USA

Att använda drönare för leveranser har även i Sverige diskuterats. Inte minst i områden med stora avstånd. UPS startar nu ett dotterbolag för drönarleveranser och har idag ansökt om tillstånd hos amerikanska flygmyndigheten FAA för att starta kommersiella flygningar med drönare.

NACV-utställningen i USA växer

North American Commercial Vehicle Show, NACV, arrangeras 28-30 oktober i Atlanta, Georgia i USA. Utställningen, som hålls vart annat år, arrangeras därmed för andra gången. Årets upplaga utökas med en extra hall. Utställningsytan hamnar på runt 48 000 kvadratmeter

Volvo hämtar ny USA-chef från Australien

Peter Voorhoeve, för närvarande VD och koncernchef för Volvo Group Australia, har utsetts till ny vd för Volvo Trucks North America från 1 september 2018. Han efterträder Göran Nyberg som lämnade företaget i april för att gå till MAN i München. Per Carlsson fortsätter att verka som tillförordnad vd fram till september.