Tungvognscenter

Listar alla artiklar taggade med: Tungvognscenter

Manipulation kostade 320 000 i Danmark – men inget i Sverige

Under en poliskontroll av ett polskt trailerekipage uppstår misstankar om att dragbilens färdskrivare kan ha manipulerats, liksom avgasreningssystemet. Polisen misstänker även att det rör sig om en otillåten cabotagetransport. Värst av allt är att chauffören kan tänkas ha använt narkotiska preparat. Snabbtestet som görs på kontrollplatsen visar positivt. Tumult uppstår, vilket slutar med att chauffören beläggs med handfängsel.
VBG onspot

Inte bara dyrt att åka fast i Danmark – polisen har också blivit effektivare

Att den danska polisen har hårda nypor och att landets åklagare har en ”sund syn” på vad som kan anses vara avskräckande straff är ingen större nyhet. Nu visar det sig dessutom att den danska trafikpolisen, Tungvognscenter, har blivit betydligt effektivare. Det skrivs nämligen ut böter som aldrig förr på andra sidan sundet.
Hultsteins

Villkorliga domar för tre personer i Therkelsen-ärendet

Två av de chaufförer som greps i samband med den danska polisens razzia mot åkeriet H.P. Therkelsen i Padborg under tisdagen, dömdes idag till vardera 30 dagars villkorligt fängelse för att ha förfalskat fraktdokument i syfte att dölja otillåtna cabotagetransporter.
Daf

Åkeri och förare fick 1,5 miljon i böter – och fängelse – för förarkortsfusk

Cirka 1,5 miljon svenska kronor dömdes en åkeriägare, dennes företag och en chaufför i åkeriet att betala för att föraren i oktober förra året ertappades med att köra på en annan persons förarkort. Den senaste domen i ärendet föll under gårdagen.
Budi 2021

Hos Tungvognscenter behövs inga klampar

En hel del artiklar om danska Tungvognscenter har genom åren publicerats här på tidningen Proffs nätupplaga. Många läsare har applåderat den danska polisens hårda nypor och de skyhöga bötesbeloppen som drabbar fuskarna i branschen. Vi reste till Danmark för att titta närmare på deras tungkontroller.

Hultsteins

Makedonier visade falskt förartillstånd – två gånger

I början av oktober stoppades ett bulgariskt lastbilsekipage av danska Tungvognscenter Syd vid Skærups rastplats. Bakom ratten satt en makedonsk chaufför som visade upp ett förartillstånd utfärdat i Bulgarien.

VBG onspot