Det var poliserna hos Tungvognscenter Öst som tog fast den fuskande chauffören. Bilden är dock tagen vid ett annat tillfälle.Fotograf: Göran Rosengren

Makedonier visade falskt förartillstånd – två gånger

I början av oktober stoppades ett bulgariskt lastbilsekipage av danska Tungvognscenter Syd vid Skærups rastplats. Bakom ratten satt en makedonsk chaufför som visade upp ett förartillstånd utfärdat i Bulgarien.

Polisen tyckte att tillståndet inte såg äkta ut och man tog därför en kopia av det för att kunna göra en närmare undersökning. Chauffören lät man därefter köra vidare.

Misstankar skulle snart visa sig stämma.
– De bulgariska myndigheterna kunde i efterhand upplysa oss om att de inte hade ställt ut något tillstånd till den aktuella chauffören. Därför inledde Tungvognscenter Syd arbetet med att försöka hitta mannen igen, berättar åklagare Pernille M.A. Moseborg.

Polisens letande gav resultat. I tisdags stoppades chauffören i Korsör av Tungvognscenter Öst. Han visade då upp samma förartillstånd för polisen, som grep mannen.

Under onsdagen häktades han och kommer nu att åtalas för dokumentförfalskning, något som med svenska termer brukar kallas för ”urkundsförfalskning”.

Chauffören har överklagat häktningen.

Om artikeln

Publicerad: 2016-11-10 12:07
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Falskt förartillstånd Rättsfall Tungvognscenter