Självkörande Fordon

Listar alla artiklar taggade med: Självkörande Fordon

DB Schenker om innovation och logistik:

”Vad väntar dig i framtiden?”

Det som sker idag, hade kunnat vara en science fiction-film för 15 år sedan, skriver DB Schenker. De senaste åren har teknikutvecklingen tagit full fart. Idag tycker de det är självklart att hela transportbokningen sker över nätet med god spårbarhet och uppföljning i realtid.

Bättre möjligheter till försök med automatiserade fordon

Regeringen har nu beslutat att slopa tidsbegränsningen för försöksverksamhet med självkörande fordon. Genom ändringarna blir förordningen inte längre tidsbegränsad utan kommer att gälla tills vidare.

Einride AB:

”Mellanstora bolag med mer datavana först ut med elektrifierade lastbilsflottor”

Behövs det verkligen så mycket mer IT i transportbranschen eller kräver framtidens eldrivna och självgående fordon mer IT? Och är det bara stora aktörer som kan dra nytta av mer IT, frågar vi Robert Falck, vd på Einride AB, som menar att det kan gynna såväl chaufförer som åkerier och varuägare. Bättre IT-stöd kan spara tid och tid är pengar.

Sverigepremiär för självkörande fordon i Linköping

Det är Sverigepremiär för två olika självkörande fordon i Linköping när den nya etappen av ”Ride the future”-projektet inleds. För första gången i Sverige kör två självkörande fordon från två olika tillverkare i samma testområde. Den 10 mars ägde den officiella invigningen rum på Campusområdet i Linköping. Särskilt inbjudna och pressen fick chansen att åka på premiärtur.