Listar alla artiklar taggade med: SÅ

Foto: Circle K.

Åkerier bromsar omställningsplaner av fordonsflottan

Ny rapport visar att 80 procent av Sveriges åkerier bromsar sina omställningsplaner av fordonsflottan. El är inte en universallösning för grönare yrkestrafik. I en färsk rapport från Circle K framkommer att det fortsatt behövs en palett av drivmedel, särskilt inom lätt- och tung godstrafik. Samtidigt uttrycks en oro över en osäker politisk riktning framåt och 3 av 4 anser att deras verksamhet aldrig kommer kunna bli helt klimatneutral.
Genrebild. Foto: Sveriges Åkeriföretag

SÅ: ”Åkeriföretag inom bygg- och anläggning hårt drabbade av höga bränslepriser”

45 procent av åkeriföretagen som kör inom bygg- och anläggning har inte kunnat kompensera alls för det ökade bränslepriset. Bygg- och anläggning är ett segment där regelbundna prisjusteringar, så kallade indexregleringar, ofta saknas vilket innebär en svår situation för många åkerier. Höga kostnader och stora svårigheter att höja priset gör det svårt att få affärerna att gå ihop över huvud taget. Det skriver Sveriges Åkeriföretag, SÅ, i ett pressmeddelande.
Ulric Långberg, transportpolitisk ansvarig på Sveriges Åkeriföretag. Foto: Sveriges Åkeriföretag.

Ulric Långberg, Sveriges Åkeriföretag:

”Att förare ska ha svenska löner när de kör i Sverige, är viktigt”

Ulric Långberg betonar att: ”Även om ny lagstiftning gör det möjligt att lättare kontrollera att transporterna håller sig inom lagstiftningen, är det avgörande att vi får en tillsynsorganisation som Sverige kan vara stolta över.” Sveriges Åkeriföretag vill hålla ihop regeringens förslag på ny lagstiftning tillsammans med en ny, dedikerad organisation för tillsyn av trafiken.