Politik

Listar alla artiklar taggade med: Politik

- Många fina bilder med bygghjälmar och man kan lova väldigt mycket som politiker om stora investeringar som man vet att man inte kommer att stå till svars för när kostnaderna stiger cirka 10-15 år fram i tiden, säger Anders Josephsson, näringspolitisk expert på Transportföretagen.

Riksrevisionen ger svidande kritik åt infrastrukturplaneringen

- Vi hoppas att regeringen lyssnar och tar till sig av Riksrevisionens slutsatser och förslag. Det faktum att liggande infrastrukturplan har en så svag samhällsekonomisk lönsamhet och att så många samhällsekonomiskt lönsamma projekt hamnade utanför planen borde få alla som anser att skattebetalarnas pengar ska hanteras med varsamhet att dra öronen åt sig, säger Anders Josephsson, näringspolitisk expert på Transportföretagen med anledning av Riksrevisionens granskning av infrastrukturplaneringen som presenterades idag.
Foto: Volvo Lastvagnar / arkiv

Energigas Sverige:

Biogaslastbilar ger mest utsläppsreduktion per investerad krona

Igår presenterade regeringen budgetpropositionen för 2024. Regeringen föreslår en fortsatt premie till produktion av gödselbaserad biogas. Regeringen föreslår också att investeringsstödet Klimatklivet, som syftar till att minska koldioxidutsläpp, stärks och förlängs. Satsningarna främjar biogasproduktionen i Sverige. Nu behöver regeringen visa handlingskraft när det gäller att återinföra skattebefrielsen för biogas och biogasol, för att förverkliga den produktionspotential som finns i Sverige, det menar Energigas Sverige.