Lettland

Listar alla artiklar taggade med: Lettland

Kreiss vill ha konkurrens på lika villkor

Under en längre tid har media rapporterat om konflikten mellan norska Arbeidstilsynet och Kreiss rörande chaufförernas löner. Konflikten ledde till ett förbud för Kreiss att köra i Norge. Nu är förbudet hävt. Kreiss säger att de är för en öppen marknad och konkurrens på lika villkor.
VBG onspot

Ytterligare en manipulerad färdskrivare avslöjad:

Körde på vila – stoppades i Skara

Trafikpolisen i Skara stoppar ett ekipage registrerat i Lettland för kontroll. Ganska snart väcktes misstankar om att färdskrivaren var manipulerad.
- Färdskrivaren registrerade vila under pågående körning när han stoppades, berättar trafikpolis Kjell Andersson.

VBG onspot

Apotea ber om ursäkt för olaglig betongtransport

Igår rapporterade vi om ett lettiskt åkeri med betongbilar som fick betala sanktionsavgifter för överlast och otillåtet cabotage. Betongen skulle levereras till en byggarbetsplats där Apotea bygger ett nytt centrallager och idag ber företaget om ursäkt för det inträffade. Apoteas vd lovar dessutom bot och bättring.

Hultsteins

Lettisk åkare fick betala dyrt för olaglig betongtransport

Överlastad lettisk betongroterare kördes av en förare som endast kunde uppvisa gemenskapstillstånd. Inget nyttjanderättsavtal fanns och transporterna uppfyllde inte kriterierna för vare sig cabotagetransport eller ?eget gods?.
Klampen på tills förskottet på sanktionsavgiften betalats, med andra ord. Och under tiden, börjar betongen så sakteliga att stelna...

Hultsteins

Dyrt "jubileum":

Åkeri struntade i vägavgift – för tionde gången

Danska Tungvognscenter Syd kontrollerade för drygt en vecka sedan en lastbil tillhörande en lettisk transportfirma. Under kontrollen visade det sig att åkeriet inte hade betalat vägavgiften. Och det var inte första gången man åkte fast för det brottet...

VBG onspot