Entreprenad

Listar alla artiklar taggade med: Entreprenad

Scania med Goldstar till BST Berges Åkeri och Fredrik Staff Entreprenad

Sörling har nyligen inlett sitt samarbete med Scania Region Stockholm Söder, BST Berges Åkeri AB och Fredrik Staff Entreprenad AB. Den första årderna är på fler än 30 fordon. Ordern innefattar komplett påbyggnad till Scania 3-axliga lastbilar samt kompletta släpfordon från Sörling till BST och Staff. Samtliga är utrustade med den nya dumperkorgen Goldstar G3.

Entreprenadbranschen urstark, men utmaningarna är stora

Mässan Entreprenad Live har genomfört sin årliga temperaturmätare och undersökningen bland mässans besökare visar på en positiv men svårnavigerad framtid.

Trafikverket kräver hastighetsefterlevnad i upphandlingar

Transportköpares krav på hållbara hastigheter räddar liv i vägtrafiken. Från och med idag, tisdagen den 15 mars, skärper Trafikverket kravet på hastighetsefterlevnad i sina entreprenadupphandlingar.

Kemoff Åkeri och Entreprenad: Stopp! Det räcker nu!

Kemoff Åkeri och Entreprenad AB protesterar mot de höga drivmedelspriserna genom att ställa ställde en del av sin fordonsflotta. ”Miljöarbetet är viktigt, men Sverige kan inte ensamma forcera det arbetet”, säger Janne Kemoff som efterlyser akuta åtgärder för att i alla fall kortsiktigt stoppa de skenande utgifterna för bränsle som just nu hotar de svenska åkerierna.

Faran inte över i Cementafrågan

När regeringen den 18 november 2020 gav Cementa tillstånd till fortsatt kalkbrytning, möttes det av lättnad från inte minst transportbranschen. Naturskyddsföreningen delar inte uppfattningen och kallar beslutet ”ett stort felsteg”. Nu har man lämnat in överklagan av regeringens tillstånd till Cementa AB:s kalkstenstäkt på Gotland till Högsta förvaltningsdomstolen.

Sandahls växlar upp med ny koncernledning

Sandahls gör stora satsningar på att stärka positionerna inom deras två huvudområden Logistik och Entreprenad, inte minst inom det viktiga hållbarhetsområdet. Exempelvis har de ambitionen att nå kraven på minskning av fossila bränslen redan till 2025, istället för lagstadgade 2030. Likaså ska vi 2030 ha nått de mål som lagen stadgar 2045.

Interpellation

Entreprenörers minskande intresse för snöröjning

Ännu ett vinterhalvår har gått med en vinterväghållning som lämnat mycket att önska och vinter är ännu inte slut. Detta föranleder riksdagsledamot Thomas Morell (SD) att åter lyfta ämnet i en interpellationsdebatt. På svarandesidan står infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Hydroscand: Ökat intresse för slangdiagnostik

Allt fler ser vinsten i att arbeta förebyggande och agera innan olyckan är framme, menar Hydroscand som har uppmärksammat ett ökat intresse för tjänster med förebyggande underhåll. Det gäller framförallt större bolag som genom förebyggande åtgärder, försöker undvika oplanerade driftstopp helt och hållet.

Peab vill se bättre förutsättningar att skydda sina vägarbetare

Peab satsar på en mängd förebyggande åtgärder för att skydda anställda som jobbar på våra vägar, men efterlyser samtidigt bättre förutsättningar genom enhetliga regelverk och en upphandling som sätter säkerhet före kostnad och framkomlighet. ”Det tjänar samhället på i längden”, säger Karin Bergkvist, hållbarhetsstrateg på Peab.

Nokian Däck AB