Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB. Foto: Volvo Construction Equipment. Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB. Foto: Volvo Construction Equipment.

Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning

Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB och utökar därmed sin verksamhet från fordonsbesiktning till att även omfatta tjänster såsom besiktning, certifiering och provning inom maskin- och miljösäkerhet. Genom förvärvet förstärker Bilprovningen sin konkurrenskraft och position på marknaden.

Bilprovningen har ingått avtal med statligt ägda RISE (Research Institutes of Sweden AB) om att förvärva Svensk Maskinprovning AB (SMP) i syfte att utveckla sin verksamhet.

SMP erbjuder tjänster inom maskin- och miljösäkerhet och är bland annat ackrediterat för besiktning av alla entreprenadmaskiner, lyftanordningar, portar och hissar. Därtill utför SMP miljökontroller, certifiering och provning.

SMP är liksom Bilprovningen rikstäckande och en av de ledande aktörerna på sitt område.

SMP har cirka 85 medarbetare fördelade på tre anläggningar och en fältorganisation. Det finns ett huvudkontor i Lund, kontor med certifieringsverksamhet i Uppsala och i Umeå. För besiktning finns en rikstäckande fältorganisation med cirka 60 besiktningsingenjörer.

Bilprovningen tillträder som ägare till SMP i början av juni 2023.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-04 14:30
Kategori: Okategoriserade
Taggar: Bilprovningen Certifiering Entreprenad Entreprenadmaskinen Fordonsbesiktning Miljökontroll RISE Svensk Maskinprovning Volvo Equipment