Scania utrustad med Goldstar G3. Scania utrustad med Goldstar G3.

Scania med Goldstar till BST Berges Åkeri och Fredrik Staff Entreprenad

Sörling har nyligen inlett sitt samarbete med Scania Region Stockholm Söder, BST Berges Åkeri AB och Fredrik Staff Entreprenad AB. Den första årderna är på fler än 30 fordon. Ordern innefattar komplett påbyggnad till Scania 3-axliga lastbilar samt kompletta släpfordon från Sörling till BST och Staff. Samtliga är utrustade med den nya dumperkorgen Goldstar G3.

Den tredje generationens Goldstar är utvecklad för att förenkla vardagen. Kombinationen av smart design och stål med hög hållfasthet, gör detta till en slitstark och pålitlig dumperkorg med låg vikt och än mer flexibel än tidigare.

Den avskalade formen gör släpet lätt att hålla rent och beroende på utförande, har vikten minskats med upp till 150 kilo. Det innebär att det går att lasta mer per körning, maximera lönsamheten och bidra till en mer hållbar framtid med mindre utsläpp.

Släpfordonen byggs i Sörlings fabrik i Jelcz, Polen, samt i Knivsta och ordern består av både 3-axliga kärror och 4-axliga släpvagnar. Lastbilarna levereras av Scania Stockholm Söder under Q4 2022 till Q2 2023, till Sörlings fabrik i Knivsta där de byggs till kompletta kundfärdiga fordon.

Nu ser man fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete med BST, Staff och Scania, avslutar Anders Felling, vd för Sörling.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-28 09:18
Kategori: Nyheter
Taggar: BST Entreprenad Gods Goldstar G3 Lastbil Scania Släpfordon Staff transporter