Demonstration

Listar alla artiklar taggade med: Demonstration

Lastbilar i blixtdemonstration i Sundsvall

I Sundsvall höjde man idag tonläget ytterligare för att belysa situationen för yrkestrafiken. En så kallad "flashmob" utfördes vid lunchtid under lördagen utanför IKEA i Birsta City för att uppmärksamma allmänheten på problemen.

Mycket har hänt – men ännu mer? har inte hänt!

Simone har bedarrat. Det var rejäla vindar vi fick uppleva i södra Sverige, jag hoppas att ni alla har klarat er helskinnade från ovädret.
På tal om starka vindar, var höll alla hus den 12 oktober? Inte många som tog sig till demonstrationen i Göteborg åtminstone.

Är det bara 300 som har problem i branschen?

Det har varit demonstration i Göteborg. Igen. Om jag ska försöka ge mig på en gissning, hade kanske cirka 300 personer engagerat sig i manifestationen den här dagen. Så vad är problemet? Finns det något problem ? egentligen? Var befann sig alla våra tiotusentals yrkesförare den här dagen?

Politikerna trampar vatten – och Welle lägger kepsen

Uppskattningsvis 300 personer slöt upp i demonstrationståget för att visa sitt stöd för kampen mot bland annat social dumpning. Representanterna för oppositionspartierna ville gärna glida in på ren partipropaganda ? något som både Thomas Morell från Sveriges Åkeriföretag och Nisse Petersson i Truckers International Association, TIA, försökte "styra upp" med sina tal.

Göteborg laddar för stor lastbilsdemonstration

Den 12 oktober samlas åkare och chaufförer i Göteborg för att manifestera mot löne- och social dumpning inom den svenska vägtransportbranschen.
Uppladdningen och planeringen har dock kantats av frågor av partipolitisk karaktär. Några hävdar att demonstrationen mer är politisk propaganda än en manifestation i syfte att rädda en bransch i kris.

Dåliga poliser riskerar rättssäkerheten

När ni läser den här krönikan så har vi gjort det. Vi har fått de ?två stora? att gå i samma demonstrationståg. Det är troligtvis första gången som Sveriges Åkeriföretag och Transportarbetareförbundet gör det.

Demonstration mot social dumpning

Lördagens demonstration i Göteborg är över. Omkring 400-500 personer slöt upp i demonstrationståget, för att visa sitt stöd för kampen mot bland annat social dumpning, olagliga yrkesmässiga transporter och olaglig utländsk arbetskraft i landets åkerier.

Gör demonstrationer skillnad..?

Den 1 december kommer TIA och Sveriges Åkeriföretag, SÅ, att arrangera en demonstration i Göteborg. Syftet är att göra Sveriges makthavare ?mer uppmärksamma? på de problem som man brottas med inom chaufförs- och åkeribranschen. Jag undrar vad det egentligen är som är så svårt att förstå för våra politiker?

Vägtransportbranschen laddar upp för demonstration

Lördagen den 1 december kommer åkare och chaufförer att genomföra en demonstration i Göteborg. Syftet är att göra politiker medvetna om den svåra konkurrenssituation som råder inom vägtransportbranschen. Initiativtagare till aktionen är Truckers International Association, TIA, Sveriges Åkeriföretag, SÅ, och Transportarbetareförbundet avd. 3 i Göteborg.