Mycket har hänt – men ännu mer? har inte hänt!

Simone har bedarrat. Det var rejäla vindar vi fick uppleva i södra Sverige, jag hoppas att ni alla har klarat er helskinnade från ovädret.
På tal om starka vindar, var höll alla hus den 12 oktober? Inte många som tog sig till demonstrationen i Göteborg åtminstone.

Jag kan givetvis förstå att alla inte har samma politiska uppfattning som arrangören, men det är ju trots allt vår överlevnad vi snackar om. Själv deltog jag – och jag såg ganska mycket folk i demonstrationståget, men efter att lastbilarna defilerat förbi, försvann väldigt många demonstranter.
Visst, det blev tyvärr en massa valfläsk från politikerna som talade. Och väldigt mycket av det som sades har vi hört förr. Men desto viktigare att ni själva engagerar er. Allt för att få balans i debatterna.
Jag har sagt det många gånger, men jag dristar mig att säga det igen: Det kvittar vilken organisation eller vilket parti som arrangerar den här typen av demonstrationer – eller om det är en privatperson som står bakom. Vi måste vissa att vi inte accepterar regeringens och EU:s flathet vad gäller våra branschspecifika problem.
Fanns det då något som blev bra i Göteborg? Absolut! Ännu en gång visade Thomas Morell var skåpet ska stå. Den tyngd han lägger bakom sina budskap går inte av för hackor och hans verbala förmåga lämnar tydliga avtryck, inte minst i riksdagshusets korridorer.
Sedan fick vi lyssna på några politiker. Bergheden (m), Green (s) och Brink (v). Det kändes nästan som att titta på tv-programmet ”Har du hört den förut?”. Inte mycket nytt på politikerfonten, med andra ord.
Jo, jag vet att nämnda politiker är frustrerade över att inget händer – fast antagligen inte lika frustrerande som vi i branschen är.

Rött eller blått?

Talarna från oppositionshåll lovade ökad sysselsättning och mer jäklar anamma om de vinner nästa val. Fast å andra sidan ramades det budskapet in av andra, mindre tilltalande löften så som ytterligare skattepålagor på vårt redan hårt prövade näring.
Arrangören, Transportarbetareförbundet avd 3, har således fortfarande en lång väg att vandra för att trygga sina medlemmars anställningar. Freddy Welle lägger av och det lär ju inte göra saken lättare. Kanske borde ni ryta till ungefär som er gamle ordförande i ”transporttrean”, Hasse Eriksson, hade för vana att göra?
Nåväl, löftena haglade från politiskt håll. Det ska bli intressant att se hur viktiga vi är efter nästa val. Rött eller blått, troligtvis spelar det mindre roll. Den slutsatsen drar jag genom att blicka tillbaka?

Möte med SD

Och så – äntligen har vi fått träffa representanter från både trafik- och justitieutskottet. Och detta i deras egen boning i Stockholm. Jag, Thomas Morell samt åkarna Håkan Alexandersson och Johan Kullgren begav oss till huvudstaden. Vi hade även ett enskilt möte med Sverigedemokraternas Tony Wiklander, som för övrigt sitter i trafikutskottet.
Läs mer om detta på sidan intill i den här tidningen.
Jag vill däremot här ta chansen att tacka er som var med mig i Stockholm. Och tack även alla ni andra som har kommit med glada tillrop via mail och på telefon.
Nu vill jag önska er alla en bra fortsättning på hösten, tänk på att halkan kommer smygande, det blir mörkare och snart har vi snön här. Så kör försiktigt och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig!

Om artikeln

Publicerad: 2013-11-22 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: Demonstration EU Göteborg Politik