Foto: Lollo Öst Foto: Lollo Öst

Protesterna fortsätter – Unga hindrar fossiltransporter i Göteborg

För andra veckan i rad blockerar ungdomar i den nystartade rörelsen Ta tillbaka framtiden en bränsleterminal i Göteborgs hamn.
- Fossilindustrin hotar ungas liv, dödar människor och förstör vår värld. Självklart stoppar vi fossila bränslen - vi är unga människor som vill leva och drömma, säger Irma Kjellström som deltar i blockaden.

Genom aktionen vill rörelsen förmedla att det är orimligt att fossilindustrin tillåts fortsätta att bränna ungas chanser till en värdig framtid, trots att samhället har det som krävs för att ställa om.

Trafiken på in- och utfarten till en bränsleterminal i hamnen i Göteborg blockeras nu av tonåringar och personer i tjugoårsåldern. Deltagarna har rest till Göteborg från olika delar av landet, från Skåne till Västerbotten. Förra veckan genomfördes blockader av fossila bränsletransporter fem dagar i rad.

Ta tillbaka framtiden lanserades den 1 mars i år. Det är en klimatrörelse av och för unga, som fokuserar på att göra fredligt motstånd mot det som driver klimatkrisen, bygga gemenskap och skapa hopp för unga.
– I en tid av växande ensamhet, oro i världen och eskalerande klimatkris är ett fredligt motstånd mot fossilindustrin vårt bästa alternativ. Vi tänker sätta oss upp mot det som förstör vår framtid och skapa den tillvaro och gemenskap vi behöver just nu, säger Alma Laudon, presstalesperson.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-11 12:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Demonstration Göteborg Ta tillbaka framtiden