Chaufförsutbildning

Listar alla artiklar taggade med: Chaufförsutbildning

IRU uppmanar världens regeringar att ta itu med försörjningskedjorna

Vi har upprepade gånger skrivit om hur chaufförsbristen i Sverige påverkar leveranskedjan. I Storbritannien är det ännu värre och senast berättade vi om hur Kinas bränsleransonering påverkar densamma. Nu har även internationell IRU gett sig in i kampen för att säkra leveranskedjorna i världen genom att uppmana regeringar att vidta skyndsamma åtgärder.

Scania Danmark öppnar körskola

När Scania i augusti slår upp dörrarna till sin nya körskola i danska Ishøj, får framtida lastbilschaufförer för första gången i Danmark möjlighet att få sin utbildning direkt av en lastbilstillverkare.

Historiskt intresse för förarutbildning hos DEKRA

Dekras chaufförsutbildning i Brøndby kan snart meddela att samtliga utbildningsplatser är upptagna. De ser ett historiskt stort intresse för chaufförsyrket.

Elins väg till drömjobbet går via Tegelbruksskolan

I lördags öppnades dörrarna för allmänheten på Tegelbruksskolan i Klippan. Främsta syftet med öppet hus är att locka nya elever till skolan. Hittills har det inte varit några som helst problem med att fylla utbildningsplatserna. Skolan är populär och har ett gott rykte, vilket inte minst bekräftades av helgens stora publiktillströmning - och av eleven Elin Lundin som snart tar klivet ut i yrkeslivet.