Åtal

Listar alla artiklar taggade med: Åtal

Tappade trailern – gick för att köpa alkohol

En lastbilschaufför tappade sin trailern i en cirkulationsplats i brittiska Harwich. Därefter gick han för att köpa alkohol på ett köpcentra. Nu får han fängelse och körkortet indraget i Storbritannien.
Budi 2021

Snart startar rättegången mot Kurt Beier

När myndigheterna gjorde tillslag hos danska Kurt Beier i Padborg, blev det mycket uppmärksammat. Utländska förare levde i vad som beskrivs som ”slumläger” och lönerna var enligt åklagaren ”väsentligt under nivån för motsvarande arbete i Danmark”. I maj börjar rättegången.
Hultsteins

Tullverket gjorde stort narkotikabeslag i tillverkat virkesgömsle i trailer

Idag åtalas två personer för synnerligen grov narkotikasmuggling. Beslaget gjordes i Trelleborg i juni 2019 och värdet i missbrukarled är strax över 55 miljoner kronor. De misstänkta hade konstruerat särskilda utrymmen för narkotikasmuggling i transportmedlet.
Daf

Klädseln säger en del om vem du är

Hur skulle du dömt i ett autentiskt fall med en nakenbadare? Tänk dig en lugn scen med en simbassäng där tre kvinnor och en flicka simmade omkring. De tränade simning och hade väl inte tänkt sig att något särskilt dramatiskt skulle inträffa. I en bastu intill hade en man enligt uppgift suttit och druckit alkohol. Till att börja med hade mannen kommit ut ur bastun med en handduk svept om sitt underliv och suttit och pratat med kvinnorna.

Budi 2021

Då tåras mina ögon av stolthet

Nyss hädangångna år 2011 har onekligen varit händelserikt. Både på den politiska och juridiska arenan har det hänt mycket. Muhammad Kadaffi och hans regim har fallit sönder och samman och Thomas Quick har i mål efter mål övergått från dömd gärningsman till ett brottsoffer. Ännu har vi inte sett de fulla konsekvenserna av detta märkliga och ödesmättade rättsliga drama.

Daf