Tappade trailern – gick för att köpa alkohol

En lastbilschaufför tappade sin trailern i en cirkulationsplats i brittiska Harwich. Därefter gick han för att köpa alkohol på ett köpcentra. Nu får han fängelse och körkortet indraget i Storbritannien.


Den ungerske föraren, en man i närmare 50-årsåldern, tappade sin trailer i en rondell och avvek sedan från platsen för att bege sig till ett köpcentra för att köpa alkohol. Polisen kallades till platsen i närheten av Harwich hamn, vid 15-tiden den 20 april efter att allmänheten ringt in om händelsen.

Vittnen berättade att föraren observerats medan han köpte alkoholen för att sedan återvända till sitt fordon. Även från hamnens säkerhetspersonal kom vittnesmål om att man sett föraren med en öl i handen. Dragbilen visade synliga skador av att trailern glidit av.

När polisen arresterade föraren på platsen, var hans promille tre gånger högre än den tillåtna i Harwich, Essex.
– Han var helt klart en fara för andra vägtrafikanter. Som lastbilschaufför har man ett mycket stort ansvar att försäkra sig om att fordonet är trafiksäkert och att man kör säkert, säger polisens utredare PC Ryan Gilroy i Motor Transport.
Polisen är tacksam för allmänhetens samtal vilka möjliggjorde en snabb insats.

I Colchester Magistrates’ Court under föregående vecka, dömdes föraren för rattfylleri med fängelse i åtta veckor som påföljd samt att hans körkort dras in i Storbritannien under fyra år.
– Han kommer nu att vara borta från våra vägar under en ansenlig tid framöver, avrundar Ryan Gilroy.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-03 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Åtal Körkortsindragning Polis Rattfylla Trafikfara Trailerekipage