Arbetsförmedlingen

Listar alla artiklar taggade med: Arbetsförmedlingen

Wibax startar Chaufförsskola

Wibaxkoncernen växer kraftigt samtidigt som det råder stor brist på chaufförer inom åkeribranschen. Behovet av fler tankbilschaufförer finns på flera orter, men framförallt i Piteå och Skellefteå. Wibax Logistics vill påverka möjligheten att rekrytera fler chaufförer och satsar därför på en egen körkortsutbildning och praktikplatser.

Mörka siffror om varsel, men ljusare för godstransporter

Sedan 1 mars fram till 5 april i år, har 49 500 varslats i spåren av covid-19. Av dessa kommer 4 311 från transport- och magasinering. Det är mörka siffror, men inte nödvändigtvis för godstransporter. I gruppen transport och magasinering ryms många olika delar av transportindustrin varav en del har drabbats mycket hårt under pågående pandemi.
Hultsteins

Transportföretagen invald i Arbetsförmedlingens partsråd

Arbetsförmedlingen är en stor leverantör av arbetsmarknadsutbildningar riktade mot transportnäringen och partsrådet innebär möjlighet till såväl insyn som dialog.
Daf

Varför lägga pengar på något som man inte vill rädda?

Arbetsförmedlingen anordnade i mitten av mars en "branschvecka", med inriktning mot transport. Och det är ju bra. För den som vill arbeta som chaufför, alltså.
Frågan är bara vem den tänkta arbetsgivaren är. Läser man vidare i Arbetsförmedlingens pressmeddelande, nämns några bussbolag men också två godstransportföretag samt Försvarsmakten.