I år är det robotarna som står för luciatåget på Brings robotlager i Rosersberg. Robotarna kombinerar effektivitet med julstämning. I år är det robotarna som står för luciatåget på Brings robotlager i Rosersberg. Robotarna kombinerar effektivitet med julstämning.

90 robotar hanterar julklapparna hos Bring

På Brings nya robotlager plockas inte varorna av människor – utan av 90 stycken robotar. Här samarbetar både robotar, personal och maskiner för att julklapparna ska levereras både snabbt och med så lite luft som möjligt samtidigt som de skapar julstämning.

Årets julhandel är i full gång och på anläggningen i Rosersberg jobbar robotarna för fullt med att plocka fram varor ur den stora autostoren.
– Inför årets julhandel har vi toppat laget med 90 stycken effektiva robotar. De jobbar i samspel med vår personal, och optimerar plockandet av paket, säger Matilda Adelborg, presschef på Bring.

Den stora autostoren ger Bring maximal kontroll på sitt lager samtidigt som de, genom robotarna, bidrar till snabbt, ergonomiskt och högkvalitativt plock av varor.

På anläggningen i Rosersberg utanför Stockholm är det fokus på innovation och hållbarhet. Bland annat finns två packmaskiner som minimerar luften i varje paket. Med hjälp av automatisk mätning av innehållet kan maskinerna vika förpackningarna till minimal storlek.

Att ställa om logistiken och minska utsläppen handlar inte bara om vilket bränsle Brings fordon drivs på eller vilken energi man har i sina byggnader.
– Det handlar också om mindre tilltag som i det stora hela gör en stor skillnad. Som till exempel att minska luften i varje enskilt paket, vilket gör att vi kan transportera fler paket i varje fordon, avslutar Matilda Adelborg.

Om artikeln

Publicerad: 2023-12-13 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Bring Godstransport Klimatomställning Lagerutrymme Logistik Pakethantering Robot