Operation team i nya PackBud från vänster: Linus Dahlin CTO, Catarina Smedshammar UX, Mattias Sjunnesson CEO, Marcus Björkman Utvecklare Operation team i nya PackBud från vänster: Linus Dahlin CTO, Catarina Smedshammar UX, Mattias Sjunnesson CEO, Marcus Björkman Utvecklare

PackBud lanserar ny tjänst – digitaliserar Sveriges små åkerier

Transport Tech bolaget PackBud lanserar en ny bokningstjänst och digitaliserar Sveriges små åkerier. Företaget, grundat av bland andra Thomas Fogdö 2012, har efter förra årets emission utvecklat och lanserat en helt ny generation av digital marknadsplats för transporter. Nu kan företag och privatpersoner söka, jämföra och boka en transport lika enkelt som ett hotellrum.

PackBud erbjuder svenska åkerier en digital tjänst för transportplanering som gör åkarens inplanerade körningar matchningsbara med efterfrågade transporter på den digitala marknadsplatsen. På så sätt fylls åkarnas befintliga rutter på utan att skapa fler körningar. Det kan till exempel gälla transport av möbler, bohag, flyttlådor, fordon, båtar och vitvaror.

PackBud kombinerar en egenutvecklad SaaS-tjänst anpassad för mindre åkerier med den digitala marknadsplatsen så att systemet kan generera och visa varje åkares priserbjudande för en specifik transport direkt. Beställaren kan då söka, jämföra, boka och betala på en och samma gång.

Bolaget håller precis på att avsluta ännu en emission för att skapa extra kraft i planerade satsningar på marknadsföring, försäljning och organisation.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-31 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Åkeri Digitalisering Godstransport PackBud SaaS-tjänst Thomas Fogdö Vägtransport