Nu vill brittiska polisen att allmänheten ska hjälpa till att rapportera lastbilschaufförer - via en app. Foto: Wikipedia. Nu vill brittiska polisen att allmänheten ska hjälpa till att rapportera lastbilschaufförer - via en app. Foto: Wikipedia.

Brittisk polis-app låter allmänheten rapportera lastbilschaufförer

Gloucestershire Police utvecklar en app som gör det möjligt för allmänheten att rapportera lastbilschaufförer som ”tänjer på gränserna” genom att parkera fel, begå hastighetsöverträdelser samt överlastar fordonen. Redan nu testkörs appen.

Appen kan testas tack vare Commercial Vehicle Watch-projektet som kommer att pågå från och med nu fram till december.

Projektet är en del av Department for Transport’s National Roads Policing Review, med syfte att göra vägarna säkrare och effektivare, i samarbete med Gloucestershire Road Safety Partnership.

Information kommer att samlas in för att visa hur användbar deltagarna tycker appen är samt att hjälpa till att informera medlemmar i Gloucestershire Road Safety Partnership vad som oroar människor mest och var de största problemen finns.

Appen är gratis och tillgänglig i App Store för alla som bor i Gloucestershire. Polisen uppmanar allmänheten att använda appen.

Via appen kan följande rapporteras
Fortkörning
Felparkering utan hänsyn
Fordon som begår överträdelse av höjd-, bredd- och/eller viktbegränsningar
Nedskräpning
Farlig, vårdslös eller hänsynslös körning

Polisen förtydligar att det under testperioden handlar om fordon i yrkesmässig trafik, inte privata fordon, skriver Trans.INFO.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-18 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: App Buss Felparkering Fordon i Yrkesmässig Trafik Hastighetsöverträdelse Lastbilar Överlast Polisrapport Taxi Yrkesfordon