Taxi

Listar alla artiklar taggade med: Taxi

Folksam: ”Fler och grövre fortkörningar bland yrkesförare”

För tredje året i rad har Folksam genomfört hastighetsmätningar av yrkestrafiken i Stockholm och Uppsala, och hastighetsöverträdelserna fortsätter att öka. Precis som föregående år är det taxichaufförer som är de största fartsyndarna, men färdtjänstförare står ut med hög andel överträdelser på vägar med låga hastigheter. Men även den tunga trafiken kör för fort, skriver Folksam i ett pressmeddelande.

Vådlig taxifärd slutade med dagsböter

I mitten av januari uppmärksammades en taxibil som färdades på fel sida mitträcket efter att ha kört om en lastbil. Den vådliga färden fångades på film och spreds som en löpeld på bland annat Facebook. Idag dömdes föraren till dagsböter.

VBG onspot

Upprörd taxiförare skrev brev till Freja

Mötande bilar fick bromsa kraftig och fordon väjde till höger och vänster när trailerekipaget trängde sig förbi i kön som bildats efter en specialtransport.

Daf

Nu stannar även taxibilarna

När "Här Stannar Sverige" drog igång, dröjde det inte länge förrän även taxibranschen hakade på med "Här Stannar Taxi för Sverige". Överetablering, låga ersättningar för åkerierna, avsaknad av kollektivavtal, svarttaxi och oinfriade löften från politiker är bar en del av taxibranschens problem som leder till stressade och trötta förare. Detta är något vi alla tyvärr kan känna igen.