Lastbilar

Listar alla artiklar taggade med: Lastbilar

Första heltäckande jämförelsen av biodrivmedel

För första gången finns nu en heltäckande jämförelse av klimatnytta, kostnader och resurseffektivitet för biodrivmedel från skogsrester. Analysen är framtagen för beslutsfattare inom industri och politik.

Chaufförer sökes desperat i Tyskland

Vitryska förare är välkomna

Bundesverbands Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung (BGL), vill använda alla möjligheter för att hitta chaufförer. Styrelsens talesperson Prof. Dr. Dirk Engelhardt varnar för att Tyskland är på väg att hamna i situationen Storbritannien redan befinner sig i.

Scania deltar på Transport 2021

Hos Scania är förberedelserna inför Transport 2021 redan i full gång. Man ställer ställer upp med ett starkt team, ett spännande urval av fordon presentationer av diverse serviceutbud och Scanias bidrag till framtidens hållbara transporter. Man deltar även på konferensen Grön Transport.

Daimler knoppar av lastbilarna

Den tyska fordonsjätten Daimler, som konkurrerar med svenska Volvo och Scania, uppges planera en avknoppning av lastbilsverksamheten i december, rapporterar tyska Handelsblatt.

MAN:s import och försäljning av last- och transportbilar övertas av Svenska Neoplan AB

Import och försäljning av MAN last- och transportbilar i Sverige övertas av Svenska Neoplan AB när MAN-koncernen genomför en omorganisering av regionstrukturen för sina nationella säljorganisationer. Omorganisationen omfattar också, där det är meningsfullt, en del försäljningar av importbolag i vissa länder.

Gotland får Mercedes-Benz lastbilsverkstad

Nu har Gotland fått en auktoriserad verkstad för Mercedes-Benz lastbilar. Det är Visby Bilservice som sedan många år arbetat med det tyska märkets personbilar, transportbilar och bussar som nu även får det tyngsta programmet på sin lista.

Ford Trucks tar steget in på den tyska marknaden

Ford Trucks fortsätter att expandera i Europa och tar nu steget in på den tyska marknaden och startar ett regionalt bolag. Ford Trucks får fotfäste i Tyskland och Stegmaiergruppen är med och bidrar med det nödvändiga nätverket och erfarenhet av den tyska marknaden.

Rydahls lanserar regnr-sök för tunga fordon

Rydahls har under de senaste åren gjort stora satsningar på digitala verktyg i syfte att förbättra och förenkla för kunderna. Med en ny plattform för e-handel på plats, gavs möjlighet att implementera en efterlängtad funktion, regnr-sökning för lastbil, buss och lätta transportfordon.

Scania utsedd till Green Truck femte året i följd

För femte året i följd har en Scania utsetts till ”Green Truck”, en eftertraktad tysk ut­utmärkelse för lastbilstillverkare. Priset bygger på ett presstest som två ledande tyska facktidskrifter ligger bakom, ett test som under åren har utveck­lats till något av ett slags inofficiellt världsmästerskap när det handlar om transport­effektivitet för långtradare.

Nytt fordon på gång?

Nya regler för underkörningsskydd i september – ”Sverige avvaktar”

Den 1 september ska nya regler gälla för underkörningsskydd bakifrån. Vi har frågat VBG och Zepro om de märker att kunderna är medvetna om att nya regler kommer. Samtidigt är datumet för införandet i Sverige lite flytande och det kommer att finnas Version 2 och 3, i alla fall under en övergångsperiod.