Hastighetsöverträdelse

Listar alla artiklar taggade med: Hastighetsöverträdelse

Föraren trodde felaktigt att han inte kunde få böter för fortkörning genom färdskrivaren. Så här såg hastighetsgrafen ut som kostade 2 400 kronor i böter.

97 km/h på färdskrivaren blev 2 400 kronor i böter

Den 26 september befinner sig Hudiksvalls trafikgrupp längs E4 i Norra Hälsingland där polisinspektör Lars Österberg och bilinspektör Ola Pettersson står i Harmånger för att kontrollera tung trafik. I utförsbacken ner mot samhället noterar de ett ekipage som de bedömer kör fortare än de 80 km/h som man får köra på sträckan eller för den delen med tillkopplat släp. Ekipaget lotsas in till den improviserade kontrollplatsen vid motellet i Harmånger.
Foto: Proffs/arkiv.

Dragbil klampas två gånger på två dygn

Förutom ett fortkörande tjeckiskt trailerekipage, fortsätter den välbekanta kombitransportören att återkommande figurera i ärenden då kombitrafik blir otillåtna cabotagetransporter. Sanktionsavgiften om 40 000 kronor verkar inte vara avskräckande då en dragbil som kör för den aktuella speditören, klampas två gånger på två dygn av samma anledning. Frågan är om skärpningen av sanktionsavgiften till 60 000 kronor kommer att göra någon skillnad.