Nu får Eletroskandias kunder i Örebro stad sina leveranser ljudlöst och grönt med en Volvo FL Electric. Nu får Eletroskandias kunder i Örebro stad sina leveranser ljudlöst och grönt med en Volvo FL Electric.

Elektroskandia levererar elektriskt

Sedan några veckor tillbaka får Elektroskandias kunder i Örebro stad sina beställningar ljudlöst levererade med en ny eldriven lastbil. Lastbilen, som ägs av transportpartnern Närkefrakt, innebär ytterligare ett steg i Elektroskandias satsning på att öka antalet fossilfria transporter.

Elektroskandia vill ligga i framkant när det gäller att minska företagets miljöpåverkan. Det gäller inte minst transporter där företagets kontrakterade transportörer idag i stor utsträckning bytt ut diesel mot det förnybara HVO100. Nästa steg i utvecklingen är att gå över till eldrivna lastbilar.

Fordonet är en Volvo FL Electric på 16,7 ton med ett batteri på 130 kw. Nattetid laddas den med el vid Närkefrakts terminal som har hela taket fyllt med solpaneler vilket bidrar till den helt fossilfria driften.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-09 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Elektroskandia Ellastbil Godstransport Klimatomställning Miljömål Volvo FL Electric