Nu slås portarna upp för en ny Circle K-station i Kristianstad Vä. Nu slås portarna upp för en ny Circle K-station i Kristianstad Vä.

Circle K öppnar station helt byggd i hållbart trä

Nu slås portarna upp för en ny Circle K-station, denna gång i Kristianstad Vä. Utmärkande för stationen är att den är byggd helt i certifierat trä och att hållbarhet är ett genomgående tema på hela stationen. 

Den nya stationen är planerad och utformad på ett helt nytt sätt delvis till följd av att den tillgängliga ytan varit mindre än traditionellt för en Circle K-station. Stationsbyggnaden är byggd helt i hållbart certifierat trä. Trä är ett mer hållbart material ur flera aspekter, bland annat så binder trä koldioxid samt är ett förnybart material. Byggmaterialen är miljöbedömda utifrån olika parametrar, såsom kemikalieinnehåll, livscykelperspektiv och certifieringar för hållbart trä.

På den nya stationen har man satsat på ultrasnabbladdning, därför finns fyra laddpunkter med möjlighet att ultrasnabbladda upp till 300 kW, antingen för en bil som kan ta emot den hastigheten, eller fördelat på flera bilar. Elladdarna är byggda med en drive-thru-lösning som gör det enkelt och smidigt att köra in och ut på laddplatserna.

Utöver elladdning erbjuds en fristående biltvätt, något som testas här i Kristianstad för att sedan kunna rullas ut på fler stationer. Det möjliggör större flexibilitet än att ha en tvättstation som sitter ihop med huvudbyggnaden. Kristianstad Vä är en fullservicestation och kommer att erbjuda allt som behövs för en smidig, god och enkel paus för alla i bilen.

Byggmaterielens miljöbedömning har gjorts via den erkända miljödatabasen Byggvarubedömningen.

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-14 09:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Byggvarubedömningen Circle K CO2 Hållbarhet Hållbart Trä koldioxid Laddstation Miljö