Hållbarhet

Listar alla artiklar taggade med: Hållbarhet

Ohlssons får nytt förtroende från Returpack

Nu står det klart att Ohlssons återigen vinner insamlingen av pantförpackningar i Skåne län på uppdrag av Returpack. Det nya avtalet startar i mars 2023 och pågår i fem år med möjlighet till två års förlängning.

Brings brakare ska få fler att göra gröna val under julen

Idag lanserar Bring en stor julkampanj med fokus på små lokala utsläpp. Väldigt lokala utsläpp, som ibland inte går att undvika. Man kanske inte kan styra över alla sina utsläpp, men små gröna val kan vara en god start. Med filmen vill Bring få fler att tänka ett extra varv för att skapa en mer hållbar jul. Som till exempel kring hur du väljer att få dina paket levererade.

Instabox köper 50 eltransportbilar av Maxus

Instabox fortsätter att storsatsa på hållbarhet. Genom att det techdrivna logistikbolaget köper 50 eltransportbilar från Maxus kommer en stor del av den nya lanseringen av hemleveranser att vara helt eldriven. ”Det är glädjande att Instabox och Maxus kan genomföra den här affären. Som logistikbolag sätter Instabox en viktig agenda och kan påverka andra aktörer inom samma sektor”, säger Petter Nordesjö, vd för Maxus Sverige.

Anna Pärsdotter, Lidls nya logistikchef:

”Hållbarhetsarbete är viktigt”

Lidl Sverige internrekryterar Anna Pärsdotter till ny logistikchef. Anna axlar ledarroll för ett logistikarbete i framkant med högt satta mål. Mål som ska nås genom effektivitet och ett aktivt hållbarhetsarbete. Men hur ser arbetet med hållbara transporter ut för de långväga transporterna?

Frode Laursen bygger nytt lager mitt i Sverige

Ett nästan 40 000 m2 stort logistikcenter håller just nu på att ta form i Eskilstuna. Hållbarhet har varit centralt för utvecklaren från allra första början, det vill säga transportföretaget Frode Laursen. Målet är att minska anläggningens miljöpåverkan både under byggfasen och under drift. Rockwool:s energieffektiva och återvinningsbara lösningar samt nya, klimatvänliga produktion, gjorde stenullsisolering till det självklara valet.

Nu miljömärks Sveriges drivmedelspumpar

Nu kommer konsumenten enkelt se drivmedlets miljöpåverkan redan vid pumpen. Det blir lätt att välja ett drivmedel med låg miljöpåverkan och låta det fossila stanna i jorden. Den rödgröna skalan indikerar om det är hög eller låg miljöbelastning. Råvarorna anges som förnybara respektive fossila.

Goodyear lanserar versatila och bränslesnåla Fuelmax Endurance

För att stödja lastbilstillverkare och transportföretag på vägen mot en mer hållbar framtid, lanserade Goodyear igår det nya mångsidiga och bränsleeffektiva däcket Fuelmax Endurance. Däcket presenteras som slitstarkt, effektiv, mångsidigt med bra grepp och ger mindre bränsleförbrukning och därmed mindre utsläpp.

TRB Klimatprotokoll nu undertecknat

Vår målbild – Klimatneutrala redan 2035

Under de senaste åren och inte minst nu i sommar har det varit ett stort fokus, både nationellt och inom EU, på hur klimatneutrala transporter ska se ut och genomföras. Därför har vi på TRB Sverige tillsammans med våra delägare, under våren och sommaren formulerat och undertecknat – TRB Klimatprotokoll. Målbilden är att vara Klimatneutrala 10 år före (2035) det nationella målet 2045.

Eldragbil framme i Helsingborgs Hamn

Nu är den här, Helsingborgs Hamns och troligen Sveriges första eldragbil i hamnproduktion. Ytterligare tre eldrivna dragbilar väntas inom kort, fordon med minimal klimatpåverkan, allt i linje med målet att vara Sveriges mest hållbara hamn 2022.

PostNord är mest hållbara logistikbolaget – igen

Postnord är enligt svenska konsumenter det mest hållbara logistikvarumärket. För andra gången toppar Postnord branschen i den europeiska varumärkesstudien Sustainable Brand Index.