GLC, SKF och SCANIA levererar hållbart

Västsvenska GLC (Göteborgs Lastbilscentral) satsar vidare på att elektrifiera sin fordonsflotta. Igår onsdagen den 18 maj, levererades ytterligare lastbilar som drivs helt på el. Dessa båda lastbilar ska driftas för kunden SKF.

Lastbilarna kommer att trafikera de interna rutterna på SKF-området i Göteborg. Det blir många kilometer på ett år. Genom investeringen i helelektriska lastbilar visar GLC i handling att man menar allvar med sin hållbarhetsresa.

På GLC säger Luigi Johannesson, affärsområdeschef på GLC, att man satsar löpande på att vara proaktiva för sina kunder.
– Vi är glada över att vi har kunder som likt SKF vågar satsa i en tid av omställning, säger han.

SKF anser att de ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete och att det man gör nu ligger helt i linje med deras strategi som de kallar ”Intelligent and Clean Growth” som i praktiken innebär att de ska leverera hållbara och intelligenta lösningar för sina kunder, men också leva som man lär och då handlar det om att använda ny teknik, digitalisera och elektrifiera samt minska vår klimatpåverkan inom deras egen verksamhet.
– Idag är vi redan klimatneutrala inom vår tillverkning här i Göteborg och framåt har vi som mål att vara klimatneutrala längs hela vår värdekedja, inklusive leverantörer och transporter. Detta är ett stort steg i rätt riktning och vi är glada över att GLC, som vi haft ett gott och nära samarbete med i drygt 25 år, är med oss i denna strävan, säger Måns Isacsson, Logistik och transportchef på SKF.

Det enda sättet att från utsidan veta att lastbilarna drivs med el är att läsa bildekoren. I övrigt ser dom ut helt som vanligt.
– Det är fantastiskt att vi kan leverera en produkt med serieprestanda. Fordonen tillverkas på serielinan i Södertälje och många av komponenterna är samma som i våra fossildrivna lastbilar och här är ju hela drivlinan elektrisk. Fordonen har fina köregenskaper för föraren och ett lågt klimatavtryck, säger Olov Petrén hållbarhetsansvarig region väst på Scania.

Om artikeln

Publicerad: 2022-05-20 10:15
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Ellastbil Fossilfritt GLC Hållbara transporter Scania SKF