De nya fordonen är en hyllning till Folkabussen som blev en trendsättare då den introducerades. De nya fordonen är en hyllning till Folkabussen som blev en trendsättare då den introducerades.

Här är nya Volkswagen ID. Buzz och ID. Buzz Cargo

Den 9 mars var det världspremiär för Volkswagen Transportbilar och Volkswagen Personbilar som presenterades som ”bilvärldens idag mest avancerade och hållbara bilkoncept”. ID. Buzz och ID. Buzz Cargo tar avstamp från en av de mest ikoniska bilmodellerna i historien - T1 Folkabussen, uppdaterad för en ny elektrisk era.

Minibussen (MPV) och skåpbilen är också de första i sina respektive klasser att levereras med ett klimatneutralt fotavtryck. En hög andel återanvända material och en helt läderfri interiör, som en del i Volkswagen Transportbilars och Volkswagen Personbilars strategi för minskad miljöpåverkan.

ID. Buzz och ID. Buzz Cargo introduceras till hösten på några utvalda marknader, däribland Sverige. Redan i maj kommer bilen att gå att beställa och då handlar det om en 5-sitsig MPV och en skåpbil som båda har ett batteri på 77 kWh netto (82 kWh brutto), en motor bak som driver på bakhjulen (150kW/204 hk) och en kaross på 471 cm med ett axelavstånd på 299 cm.

Modellerna är en hyllning till Folkabussen och precis som den var då, är de nya fordonen högteknologiska trendsättare med en fantastisk historia, säger Volkswagen. De senaste trenderna och tekniken i en tidlös form sammanfattar nya ID. Buzz och ID. Buzz Cargo på ett bra sätt.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-14 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Eldrift Folkabuss Fossilfritt Gods transportbil Volkswagen VW