Volkswagen

Listar alla artiklar taggade med: Volkswagen

Joakim Höög från Volkswagen Transportbilar överlämnar den första ID. Buzz Cargo till Erik Nolberger på Vattenfall.

Första elektriska folkabussen i Sverige går till Vattenfall

Första kunden att få sin helelektriska ID. Buzz Cargo levererad är svenska energiföretaget Vattenfall. Bilen har passerat via Bilbyggarna i Wallhamn som har anpassat inredning och dekor för Vattenfalls räkning. Nu börjar denna ID. Buzz Cargo sin tjänstgöring på Vattenfalls verksamhet i Nyköping. Under 2023 ska ytterligare 14 ID. Buzz Cargo levereras till Vattenfall i Sverige, fyra i Tyskland samt en transportbil till Nederländerna.

Premiär för ”pånyttfödd” folkabuss

Konceptbilen av ID. Buzz som visades på Detroit Motor Show i januari 2017 resulterade i kraftiga hejarop från hela världen. Den positiva responsen gjorde valet enkelt för fordonstillverkaren – ID. Buzz skulle bli verklighet. Efter fem års utvecklingsarbete är det nu dags att presentera denna pånyttfödda moderna och helt elektriska version av "folkabussen". Den 9 mars visas ID. Buzz och ID. Buzz Cargo upp för första gången i en livesänd världspremiär.
Lansering i Europa väntas sedan ske i september.
Prototyp av ID. Buzz som använder radar, lidar och kameror för utvecklandet av en helt självkörande bil till år 2025. Foto: Ingo Barenschee/Volkswagen

Volkswagen visar självkörande prototyp av ID. BUZZ

Klädd i svart-vitt kamouflage och med tak- och karossmonterade radar, kameror och sensorer, rullade en ID. BUZZ AD ljudlöst in under Volkswagen Groups New Auto Night vid bilmässan IAA i München. Elbilen är ett av de första testfordonen för det självkörande system (AD, autonomous driving) som Volkswagen Transportbilar utvecklar tillsammans med Argo AI och som är tänkt att börja användas i kommersiella verksamheter som MOIA från år 2025.