Volkswagen

Listar alla artiklar taggade med: Volkswagen

Volkswagen Truck & Bus och Hino Motors

Vid en presskonferens i torsdags i Tokyo tillkännagav Volkswagen Truck & Bus och Hino Motors att de inleder ett samarbete. Överenskommelsen handlar om ett framtida strategiskt samarbete mellan de båda företagen. Samarbetet inkluderar bland annat tekniska lösningar, logistik och inköp.

Daf

Bil Nord i Örnsköldsvik AB

TRP

Första steget in i Nordamerika för VW

Samma dag som samarbetet mellan Volkswagen Trucks & Bus och Navistar International i USA offentliggjordes deltog Proffs i introduktionsprogrammet i Södertälje för den nya Scania-modellen. VW är ägare till både MAN och Scania. Händelsen ser ut som en tanke, eftersom brist på fungerande motorer har varit en källa till både förluster och tappade marknadsandelar för Navistar.

VBG onspot

Har din Caddy en skruv lös? Då kan den starta av sig själv!

Ägarna till 67 000 Volkswagen Caddy tillverkade mellan maj 2012 och januari 2013 har fått ett brev från biltillverkaren, som varnar för att bilen plötsligt kan starta av sig själv. Det rapporterar tidningen Vi Bilägare idag.

Meca Tunga Delar

Scania ansöker om avnotering från NASDAQ OMX Stockholm

Styrelsen för Scania har beslutat att ansöka om avnotering av Scanias A- och B-aktie från NASDAQ OMX Stockholm. Sista dag för handel i aktierna kommer att meddelas efter att Scania erhållit bekräftelse från NASDAQ OMX Stockholm.

Aspök

Volkswagen köper Scania

Pensionsbolaget Alecta byter fot och säger nu ja till Volkswagens bud på Scania. Det innebär att gången nu är krattad för ett utökat tyskt ägande av Scania.

TRP

Scania: Sälj inte för 200 kronor!

Den 21 februari tillkännagavs det bud om 200 kronor per aktie som Volkswagen erbjuder i syfte att köpa Scania. Men budet är för lågt, anser den oberoende kommittén i Scanias styrelse och rekommenderar därför aktieägarna att inte sälja.

Hultsteins

589 00 Volkswagen Caddy återkallas

Infästningen för gasdämparna på Caddybilar med baklucka riskerar att lossna. Därför väljer Volkswagen att återkalla samtliga bilar av den typen för att åtgärda felet.

Nokian

Sannolikheten för ett sammangående mellan Scania och MAN ökar

Källor inom Volkswagen har berättat för den tyska tidningen Handelsblatt att Scania kan komma att förlora sin självständiga roll i VW-koncernen.

VBG onspot

Volkswagen ökade 10,5 procent i januari

Den uppåtgående försäljningstrenden för Volkswagens kommersiella fordon fortsatte i januari. Under årets första månad levererade Volkswagen 39 500 enheter över hela världen i kategorin "lätta kommersiella fordon". Det betyder en ökning för märket på 10,5 procent jämfört med januari 2011.