Volkswagen

Listar alla artiklar taggade med: Volkswagen

Volkswagen skapar utsläppsfritt trafiksystem på Medelhavsö

Tänk dig en grönskande ö i Egeiska havet där bilar, lastbilar och bussar nästintill ljudlöst rullar fram och där bilavgaser inte existerar. Det kan låta som taget ur en science fiktion-rulle där någon galen forskare har huvudrollen. Men det är snart verklighet. Det ska Volkswagen och Grekland se till.
Gelins KGK

Traton bjöd in till stor innovationsdag på Scania

Traton, tidigare känt som Volkswagen Truck & Bus, genomförde under onsdagen sin andra ”Innovationsdag”. Denna ägde rum inne på Scanias Democenter i Södertälje, för tillfället omdöpt till Traton Innovation Campus. Detta inför hundratalet internationella journalister och finansanalytiker. Ett motsvarande evenemang skedde i Hamburg hösten 2017 vid stranden av Elbe.
VBG onspot

Volkswagen Truck & Bus och Hino Motors

Vid en presskonferens i torsdags i Tokyo tillkännagav Volkswagen Truck & Bus och Hino Motors att de inleder ett samarbete. Överenskommelsen handlar om ett framtida strategiskt samarbete mellan de båda företagen. Samarbetet inkluderar bland annat tekniska lösningar, logistik och inköp.

Gelins KGK

Bil Nord i Örnsköldsvik AB

Gelins KGK

Första steget in i Nordamerika för VW

Samma dag som samarbetet mellan Volkswagen Trucks & Bus och Navistar International i USA offentliggjordes deltog Proffs i introduktionsprogrammet i Södertälje för den nya Scania-modellen. VW är ägare till både MAN och Scania. Händelsen ser ut som en tanke, eftersom brist på fungerande motorer har varit en källa till både förluster och tappade marknadsandelar för Navistar.

VBG onspot

Har din Caddy en skruv lös? Då kan den starta av sig själv!

Ägarna till 67 000 Volkswagen Caddy tillverkade mellan maj 2012 och januari 2013 har fått ett brev från biltillverkaren, som varnar för att bilen plötsligt kan starta av sig själv. Det rapporterar tidningen Vi Bilägare idag.

Daf

Scania ansöker om avnotering från NASDAQ OMX Stockholm

Styrelsen för Scania har beslutat att ansöka om avnotering av Scanias A- och B-aktie från NASDAQ OMX Stockholm. Sista dag för handel i aktierna kommer att meddelas efter att Scania erhållit bekräftelse från NASDAQ OMX Stockholm.

Hultsteins

Volkswagen köper Scania

Pensionsbolaget Alecta byter fot och säger nu ja till Volkswagens bud på Scania. Det innebär att gången nu är krattad för ett utökat tyskt ägande av Scania.

Gelins KGK

Scania: Sälj inte för 200 kronor!

Den 21 februari tillkännagavs det bud om 200 kronor per aktie som Volkswagen erbjuder i syfte att köpa Scania. Men budet är för lågt, anser den oberoende kommittén i Scanias styrelse och rekommenderar därför aktieägarna att inte sälja.

589 00 Volkswagen Caddy återkallas

Infästningen för gasdämparna på Caddybilar med baklucka riskerar att lossna. Därför väljer Volkswagen att återkalla samtliga bilar av den typen för att åtgärda felet.

VBG onspot