Foto: Genrebild/Ninni Andersson/Regeringskansliet. Foto: Genrebild/Ninni Andersson/Regeringskansliet.

Expo2020 – ett skyltfönster för svensk hållbar transportomställning

Just nu under den 11 och 12 januari besöker infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) Förenade Arabemiraten (UAE) och då världsutställningen Expo2020 i Dubai. Han säger: ”Vi ska visa omvärlden att det går att ställa om transportsektorn och samtidigt skapa framtidens jobb.”

Världsutställningen Expo2020 invigdes den 1 oktober 2021 och pågår till och med den 31 mars 2022. Det svenska deltagandet är en gemensam satsning mellan staten och näringslivet. Temat för det svenska engagemanget är samskapande för innovation och arrangemanget har ett rekordstort deltagande från företag, organisationer, myndigheter och andra aktörer i den svenska paviljongen.

Sverige ligger i framkant i den gröna omställningen av transportsektorn.
– Vi ska visa omvärlden att det går att ställa om transportsektorn och samtidigt skapa framtidens jobb. Sverige ska driva på den gröna industriella revolutionen och vara en permanent världsutställning för omställningen av transportsektorn. Världsutställningen är en god plats att visa upp detta på, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Mellan den 9 och 15 januari har världsutställningen i Dubai temat Travel and Connectivity och Sverige har en framskjuten plats i rollen som ett framgångsrikt land för grön omställning av transportsektorn.

Under besöket i Dubai kommer infrastrukturministern att bland annat besöka den svenska paviljongen och prata med både svenska företag och partnerföretag samt representanter för Förenade Arabemiraten om grön omställning av transporter och infrastruktur.

Om artikeln

Publicerad: 2022-01-12 09:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Dubai Expo202 Grön Omställning Infrastruktur Regeringen Socialdemokraterna Tomas Eneroth Transportsektorn