Scania Sveriges och Din Bils förvärv av Bilmetro godkänt

Konkurrensverket har nu godkänt Scania Sverige AB och Din Bil Sverige AB:s uppköp av Bilmetro AB. Scania Sverige tar över lastbilsverksamheten medan Din Bil driver personbilsaffären vidare. Det praktiska övertagandet kommer ske vid årsskiftet 2021/2022.

Sedan avtalet av förvärvet undertecknades den 27 augusti, har Konkurrensmyndigheterna i Sverige och inom EU noggrant kontrollerat affären. Den 8 december godkändes övertagandet.

Bilmetro finns i Mellansverige med verksamhet på elva orter i Gävleborg, Dalarna och Uppsala. Bilmetro är auktoriserad återförsäljare av personbilsmärkena Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, Cupra och Volkswagen Transportbilar samt Scania lastbilar. Bilföretaget har över hundra år lång historia i regionen, men har varit verksamt under namnet Bilmetro sedan 1986.

Det gemensamma intresset för affärsverksamheten visade sig i ett tidigt stadie av affären. Bilmetro är ett bolag med stark entreprenörsanda och lokal närvaro som drivs av engagerade och kompetenta medarbetare. Det är något som de nya aktörerna kommer fortsätta att arbeta med och framtidsvisionerna står lika starka som tidigare.

Både lastbils- och personbilsverksamheten står inför en stor förändringsresa med fokus på hållbarhet och mobilitet i en digitaliserad värld. Något som de nya ägarna kommer skapa förutsättningar för. I samband med uppdelningen av koncernen kommer nuvarande vd:n för Bilmetro, Stefan Hellgren, att lämna sitt uppdrag för andra utmaningar. Scania Sverige och Din Bil Sverige kommer fortsätta att utveckla sina respektive affärsområden.

Med affären utökar Scania Sverige den egna återförsäljarverksamheten, som sedan tidigare ansvarar för storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö. Därutöver finns det 15 fristående återförsäljarbolag runt om i landet. Även för Din Bil Sverige innebär detta att man kompletterar de redan 50 sälj- och serviceanläggningarna i Stockholm, Göteborg och västra Skåne med ytterligare 11 i Gävleborg-Dalarna.

Om artikeln

Publicerad: 2021-12-14 08:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilmetro Din Bil Sverige Försäljning Förvärv Konkurrensverket Lastbilar Personbilar Scania Serviceinrättningar