United: Brittiska regeringen riskerar trafiksäkerheten

”Alla trafikanters säkerhet är i fara nu när den brittiska regeringen har lättat på cabotageregelerna för utländska förare”, säger fackförbundet Unite. Regeringen har nämligen sagt att lastbilar som körs enligt det nya systemet, inte ska behöva följa samma krav när de kommer in till Storbritannien och det kommer inte att finnas någon oberoende övervakning av vem som använder sig av den brittiska uppmjukningen av cabotagereglerna.

I Storbritannien fortsätter kampen för att upprätthålla transporterna med allt yvigare och alltmer ifrågasatta åtgärder.

Unite säger också att det inte kommer att göras några trafiksäkerhetskontroller av lastbilarna innan de kör in i landet och att endast ”sällsynta” stickprover skulle kunna avslöja om en förare följer kör- och vilotidsreglerna. Uniteds nationella talesperson

Adrian Jones säger att den brittiska regeringen spelar ett farligt spel.
– Lastbilschaufförer från hela världen kan nu tvingas arbeta i Storbritannien utan effektiva kontroller av om deras fordon är säkra eller om de följer körreglerna och med det riskerar regeringens agerande också säkerheten för alla trafikanter, avrundar han i Motor Transport.