Lastbilschaufför

Listar alla artiklar taggade med: Lastbilschaufför

Varning för högt koffeinintag bland chaufförer

Lastbilschaufförer som konsumerar stora mängder koffein löper större risk att råka ut för en olycka. Det säger en studie gjord av Virginia Tech Transport Institute i samarbete med Loughborough University.

Historiskt intresse för förarutbildning hos DEKRA

Dekras chaufförsutbildning i Brøndby kan snart meddela att samtliga utbildningsplatser är upptagna. De ser ett historiskt stort intresse för chaufförsyrket.
VBG onspot

Jag – en simpel chaufför…

En tanke dyker upp i min hjärna. Varför den tanken vill påminna sig just nu vet jag inte, men det tajmar bra med hur vår yrkessituation ser ut. Hur värderade är vi, jag och du som yrkeschaufförer idag egentligen? Inbringar vi något värde i konsumenternas ögon? Det gör vi nog, men knappast så mycket som vi förtjänar. Tyvärr. Vi är ju mest bara i vägen och kör som dårar och tar plats.  

Hultsteins

Hovrätten friar både polis och lastbilschaufför

När lastbilschauffören skulle göra en U-sväng på riksväg 42 utanför Borås blev han påkörd av en polisbil under utryckning. Passageraren i polisbilen skadades och både lastbilschauffören och föraren av polisbilen åtalades för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Nu har hovrätten friat båda.

Nokian