Girteka tar över MAN:s bussfabrik i Polen. Foto: Girteka

Girteka etablerar ny gigantisk anläggning i Polen

Girteka, öppnar den största transportbasen i företagets historia. Den nya anläggningen, belägen i Poznan i Polen, kommer att bli företagets andra transportbas i Polen, vilket gör det möjligt för Girteka att bättre serva sina kunder, skriver transportjätten i ett pressmeddelande.

För att den nya anläggningen, bestående av fler än 2 000 lastbilar som redan är baserade där, ska kunna drivas, planerar Girteka att under nästa år rekrytera drygt 5 000 nya medarbetare. Mestadels nya förare, men också tekniker samt administrativ personal, främst ekonomi- och personalpersonal.

Målet är att ha fler än 8 000 anställda på den nya basen i slutet av nästa år.

Under den kommande femårsperioden planerar företaget att investera minst fem miljoner euro för att utrusta och underhålla den nya basen.

Den nya anläggningen, som blir 17 gånger större än den som Girteka redan har i Polen, kommer att inrymmas in i MAN:s gamla byggnader, som ursprungligen byggdes för tillverkning av bussar. Detta, menar Girteka, innebär att lokalerna är väl lämpade för företagets verksamhet.

Girteka har nyligen berättat om sina ambitiösa planer att bli ett av de tio största logistikföretagen i Europa fram till 2026 genom att ”fördubbla sina försäljningsintäkter samt investera i kvalitet – skapa den bästa arbetsupplevelsen för sina anställda, hållbara processer, digitalisering och annat till vara i linje med toppen av branschen”.

Öppnandet av den nya transportbasen är ett av de första stegen för att nå detta mål, skriver Girteka i pressmeddelandet.

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-25 16:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Girteka Polen